Sanatatea noastra si durata de viata a obiectelor

Categories Dieta & FitnessPosted on

Sanatatea noastra si durata de viata a obiectelor


Sa ne pastram sanatatea presupune sa fim foarte atenti cu obiectele din jurul nostru. Nu trebuie sa asteptam ca obiectele sa se rupa pentru a le schimba, ci sa le schimbam la momentul potrivit. Unele obiecte sunt considerate uzate dupa 3 luni, cum este exemplul periutei de dinti, altele dupa 5-10 ani, cum este salteaua patului. Nu incerca sa pacalesti timpul, pentru ca te vei pacali pe tine insuti, deoarece bacteriile se pot instala foarte usor pe unde nici nu banuiesti.

Iata cateva dintre obiectele noastre dragi la care trebuie sa renuntam din cand in cand, pentru a ne ocroti sanatatea:

Periuta de dinti – trebuie schimbata cam la 3 luni, pentru ca bacteriile se vor instala si periuta va lasa dintii vulnerabili la carii.

Cosmetice – se schimba la 6 luni de la deschidere, pentru ca pot provoca infectii datorita expunerii in mod repetat la bacteriile din aer si de pe pleoape. Unele produse de machiaj pot avea un termen de valabilitate mai lung de 2 ani.

Pernele – protejeaza-le de bacterii si acarieni imbracandu-le cu huse pe care sa le spalati des. Cand este soare puternic, expuneti pernele la o baie de soare, pentru a nu avea parte de alergii. Se schimba anual.

Medicamentele – se verifica valabilitatea lor permanent, iar dupa 2 ani de la cumparare se arunca, pentru ca exista posibilitatea unor intoxicatii. Trebuie pastrate in locuri intunecoase, racoroase si uscate.

Salteaua – pentru un somn mai sanatos, fara dureri de spate salteaua se inlocuieste dupa 7-10 ani de utilizare sau atunci cand observi ca nu mai dormi bine si ai dureri de spate.

Tocatorul se curata bine dupa fiecare utilizare pentru indepartarea bacteriilor, care se fixeaza intre taieturile mai vechi. Tocatorul se curata cu apa fierbinte si detergent, apoi se sterge si se lasa uscat. Nu afecteaza sanatatea si nu trebuie aruncat, daca se curata bine.

Alcoolul sanitar – nu expira niciodata si distruge microbii cu care intra in contact.

Lasă un răspuns