Ce este o relatie karmica? Iata 15 semne comune si cum sa scapi

Categories Sex & RelatiiPosted on

Te-ai intrebat vreodata daca relatia ta a fost menita sa fie? Poate ca a fost, dar asta nu inseamna neaparat ca voi doi sunteti suflete pereche sau ca relatia voastra este menita sa dureze. In schimb, ar putea fi o relatie karmica.

Iata o privire asupra a ceea ce este o relatie karmica, a semnelor comune in care ai putea fi intr-una si cum sa stii cand este timpul sa pleci.

Ce este o relatie karmica?

O relatie karmica este o relatie menita sa faciliteze lectiile pe care trebuie sa le invatam in aceasta viata in jurul dragostei si parteneriatului. Mai probabil decat nu, fiecare dintre noi vom avea una dintre aceste relatii karmice in timpul vietii noastre. Ar putea fi considerata un tip de relatie de suflet pereche, deoarece este o conexiune a doua suflete, desi este diferita de tipul de suflete pereche care vindeca in natura. Aceste relatii nu sunt tocmai bune. Este dragostea care iti impinge butoanele – si te impinge sa cresti.

Dintr-un POV spiritual, ideea din spatele relatiilor karmice este ca voi doi ati facut un acord inainte ca sufletele voastre sa intre in aceasta viata, pentru a va ajuta reciproc pe caile voastre respective. „Foarte des”, explica consilierul de relatii Margaret Paul, Ph.D., „exista numeroase probleme nerezolvate din vietile trecute. Cand oamenii sunt deschisi spre invatare, mai degraba decat incearca sa se controleze unii pe altii, atunci se poate produce multa vindecare”.

In acest fel, relatiile karmice sunt ca niste ghiduri sau profesori. Si, de obicei, sunt temporare. „Sunt menite sa te ajute sa cresti la nivelul sufletului in moduri adesea dificile”, spune Shannon Kaiser, autoarea cartii The Self-Love Experiment . "Dar, de obicei, ele nu sunt destinate sa dureze mult timp. Acest lucru se datoreaza faptului ca va reuniti in aceasta viata pentru a curata karma unul dintre altii. Este adesea o echilibrare a unei experiente proaste dintr-o viata trecuta."

Recapitulare

O relatie karmica este un tip de relatie de suflet pereche. Este o relatie temporara menita sa faciliteze lectiile pe care trebuie sa le invatam in aceasta viata in jurul dragostei si parteneriatului.

Semne ca esti intr-o relatie karmica

Exista o conexiune instantanee

Cel mai evident semn este ca simti ca ai cunoscut persoana respectiva inainte, spune Paul. „Uneori ai un sentiment foarte bun despre asta, dar uneori exista o frica atasata, in functie de care este karma.”

E multa drama

Aceste relatii sunt tumultuoase. „Daca drama este fundamentul aventurii tale de dragoste, sunt sanse sa fii intr-o relatie karmica”, spune Kaiser. Situatia poate deveni chiar toxica – un semn ca dinamica trebuie sa fie vindecata sau incheiata.

Lucrurile se simt bine devreme

Ati observat o multime de semnale rosii, chiar si in primele etape ale relatiei? Uneori, acesti factori declansatori fac parte din insasi lectia pe care relatia este menita sa te invete, indiferent daca asta inseamna sa inveti cum sa-ti vindeci propriile comportamente toxice pe care le aduci intr-o relatie sau cum sa eviti astfel de dinamice nesanatoase in viitor.

Te fac sa te simti frustrat

„Daca te simti frustrat si neinteles, cel mai probabil te afli intr-o relatie karmica”, adauga Kaiser. Acest lucru se datoreaza faptului ca relatiile karmice sunt rareori o uniune perfecta; sunt despre crestere, de obicei prin mijloace dureroase.

E neplacut sa fii prin preajma

Indiferent de motiv, si poate fi un sentiment pe care nu-l poti identifica deloc, gasesti ca prezenta lor este grea si plina de rautate. Cu toate acestea, in ciuda neplacerilor, nu vrei sa renunti, chiar daca stii ca ar trebui.

Relatiile karmice devin rapid consumatoare, chiar si in ciuda problemelor mentionate mai sus, cum ar fi tensiunea inexplicabila sau frustrarea.

Exista multe probleme de comunicare

„De obicei, exista o multime de impingere si tragere si comunicare gresita”, noteaza Kaiser. Aceste comunicari gresite ne pot ajuta sa ne aratam ce pretuim si ce asteptam intr-o relatie sau unde trebuie sa aiba loc vindecarea.

Sunt multe inalte si coborasuri

Lucrurile nu sunt niciodata destul de consistente si, desi s-ar putea sa ai zile bune, chiar minunate, in care totul pare perfect, exista o parte din tine care stie ca este doar o chestiune de timp pana cand lucrurile se indreapta spre sud.

Sunt repetitive

Acele inalte si scazute tind sa se repete, iar si iar. In mod similar, s-ar putea sa intampinati aceleasi probleme care au trecut dintr-o relatie anterioara, indicand lectia care trebuie invatata.

Ei devin codedependenti

Relatiile karmice au tendinta de a deveni rapid o relatie codependenta. S-ar putea sa simti ca nu exista alta optiune decat sa le oferi tot timpul si energia ta.

Ei lumineaza temerile tale

Aceasta persoana va scoate la suprafata toate temerile tale: despre dragoste, viitorul tau si relatia ta impreuna, in general. Orice trauma trecuta va fi scoasa la iveala - nu exista nicio fugire de la ea.

Ei scot la iveala ce e mai rau din tine

Natura extrema a relatiei karmice roller coaster poate scoate ce e mai rau din cei mai linistiti dintre oameni. S-ar putea sa te transformi in cineva pe care nu-l recunosti, sau chiar sa-ti placa, in jurul acestei persoane. Dupa cum explica Paul, „daca oamenii nu stiu sa invete din probleme nerezolvate in trecut, ei pot crea probleme uriase in relatie”.

Te fac epuizat

Toate suisurile si coborasurile, greselile de comunicare si codependenta devin epuizante din punct de vedere energetic, mental si emotional, mai ales atunci cand sunt prin preajma.

Simti ca nu poti da drumul

Poti sa te scuzi pentru partenerul tau in ciuda tuturor acestor lucruri, deoarece conexiunea ta este atat de puternica si simti ca esti menit sa fii.

Deoarece relatiile karmice pot deveni adesea nesanatoase, este important sa recunoastem ca scopul este sa nu ramanem in acea dinamica toxica. Ideea este sa inveti din ceea ce nu functioneaza si sa pleci. In cele din urma, cand sunteti gata si veti invata lectiile pe care trebuie sa le invatati, amandoi veti merge mai departe.

Cand relatiile karmice devin toxice

Chiar si doi oameni bine intentionati indragostiti pot ajunge sa aiba o relatie toxica, iar aceasta este adesea natura unei conexiuni karmice. Potrivit lui Kaiser, poti spune ca situatia se inrautateste atunci cand nimic nu se schimba, ceea ce este un semnal ca tu sau partenerul tau nu invatati lectiile care vi se prezinta.

Un alt semn ca s-ar putea sa ai nevoie pentru a scapa de relatia ta karmica? „Nu ai incredere in tine”, spune Kaiser si ramai in ciuda a ceea ce este mai bun pentru bunastarea ta. „Daca iti sufoca sufletul, este timpul sa faci un bilant si sa-ti dai voie sa pleci”, subliniaza ea.

In general, iubirea de sine este foarte importanta daca iti dai seama ca poti fi intr-o relatie karmica. „Daca ignori steaguri rosii sau negociezi cu propriile sentimente de neliniste, aceasta ar putea fi o oportunitate de a practica iubirea de sine si de a crede in tine”, spune ea. „Cel mai bun lucru de facut daca crezi ca esti intr-o relatie karmica si aceasta a devenit toxica este sa realizezi ca meriti sa fii fericit si sa te concentrezi pe relatia ta cu sine.”

Iata ghidul nostru complet despre cand sa parasesti o relatie. Pentru relatiile karmice in special, Kaiser recomanda, de asemenea, sa consultati un vindecator mediu, psihic, energetic sau un specialist in vieti anterioare, pentru a afla mai multe despre karma pe care lucrati pentru a o echilibra si a o clarifica.

Dar sufletele pereche si flacarile gemene?

S-ar putea sa va intrebati daca aveti de-a face cu o relatie karmica versus un suflet pereche sau o flacara geamana. Potrivit lui Kaiser, distinctia cheie este urmatoarea: relatiile karmice sunt despre crestere, in care sufletele pereche si flacarile gemene sunt despre vindecare.

„Un suflet pereche este o persoana si oameni care sunt aliniati cu sufletul tau si care iti pot schimba sau influenta sufletul in atatea moduri profunde”, spune ea. "Pot fi prieteni, membri ai familiei, chiar si animale de companie. Flacarile gemene, cunoscute sub numele de suflete gemene, sunt literalmente cealalta jumatate a sufletului tau si are intotdeauna o uniune divina cu un scop divin."