Este ciocolata cauza acneei, sau nu? Mituri de îngrijire a pielii și fapte

Categories Dieta & FitnessPosted on

ciocolata acnee

Dacă ați mâncat vreodată o bucată de ciocolată și apoi ați studiat pe față semne de acnee? Nu esti singur. Generații de adolescenți au fost avertizați că ciocolata provoacă acnee , dar există vreun adevăr în spatele avertismentului?

Dermatologul Diana McShane, spune că legătura dintre ciocolata si acnee este, în termeni de ciocolata, doar semi-dulce. „Ciocolata a fost implicată în rolul de acnee de zeci de ani fără date convingătoare care să susțină sau să infirme această teorie „, a spus McShane .

Este neclar de unde a apărut legătura dintre ciocolată și acnee , dar adulții bine-intentionați au dat-o mai departe timp de cel puțin 100 de ani. Spre deliciul iubitorilor de ciocolată , procesul , efectuat în 1969 , nu a găsit nici o relație între ciocolată și acnee . Cu toate acestea , nu au fost suficiente date concludente pentru a închide cartea pe această temă. Există unele dovezi că alimentele bogate în antioxidanți , cum ar fi ceaiul verde , afinele , rodiile, pot contribui la sănătatea pielii , alte studii au indicat faptul ca dietele bogate în produse lactate sau carbohidrați pot promova acneea , dar nici una dintre ele nu s-au dovedit definitive.

„Aș vrea să știm mai multe despre ce alimentesunt cele mai bune pentru sănătatea pielii , dar până când vom face , sugerăm un regim alimentar echilibrat , cu o gamă completă de vitamine și minerale, ca cel mai bun mod de a promova sănătatea pielii și starea generală de sănătate a corpului.” a spus McShane.

Știind cât de pielea reactionează la alimente sau produse este important, deoarece pielea fiecărei persoane este unică și va avea reacții diferite.

Anumite alimente pot , de asemenea, interacționa prost cu soarele și provoca erupții cutanate. „În special , lămâile verzi sunt o problemă frecventă”, a spus McShane . ” Alte alimente care pot provoca asta se numără pastarnacul , patrunjelul și țelina.

O piele curată este , de asemenea, importantă în prevenirea erupțiilor, și în timp ce există sute de produse disponibile care pretind a face doar asta , McShane recomandă adoptarea unei rutine simple.

„Mi se pare că mulți dintre pacienții mei încearcă să lupte cu acnee cu rutine de curățare agresive , care pot irita de fapt pielea și fac acneea mai vizibilă”, a spus McShane .

În schimb , McShane sugerează spălarea o dată sau de două ori pe zi , cu produse hidratante de curățare sau lotiune de curățare facială care conțin peroxid de benzoil sau acid salicilic , care ajută la menținerea sub control a acneei usoare.

Lasă un răspuns