Ce este Echinacea și care sunt beneficiile pentru sănătate ale acesteia

Categories Dieta & FitnessPosted on

beneficii echinaceea

Beneficiile pentru sănătate ale echinaceei includ capacitatea sa de stimulare a sistemul imunitar , prevenirea cancerului , eliminarea infecțiilor bacteriene și virale , reducerea inflamațiilor , îmbunătățirea condițiilor de piele , cum ar fi eczeme și psoriazis , protejarea sănătății respiratorii , viteza de vindecare și de recuperare , gestionarea alergiilor , ameliorarea sănătății orale , și prevenirea infecțiilor recurente , cum ar fi infecții ale urechii.

Echinacea include un grup de erbacee , plante cu flori , care sunt extrem de apreciate pentru proprietățile lor medicinale și sănătoase . Există nouă specii principale din genul Echinacea , și acestea sunt denumite în mod obișnuit , cum ar fi coneflowers, cum ar fi Pale Purple Coneflower sau Tennessee Coneflower. Florile în sine sunt frumoase , iar unele soiuri pot crește până la 4 metri în înălțime. Capetele lor colorate sunt ușor de distins , și le puteți găsi de obicei în estul și centrul Americii de Nord.  Aceasta este de obicei clasificată ca o plantă , cu toate că multe alte persoane cred că ea este o floare , o mare parte din această diferență vine de la modurile diferite în care aceasta poate fi utilizată. Diferitele tulpini de echinacea conțin și diferite substanțe chimice active, inclusiv o varietate de compuși fenolici , cum ar fi acidul cichoric , acidul caftaric , echinacozidă , și diverse alte polizaharide și alchilamide.

Poate cea mai comună utilizare a echinaceei se referă la impactul acesteia asupra sistemului imunitar . O mare parte din aceasta este derivată din constituenții chimici din cadrul Echinacea care pot afecta în mod direct procesele chimice ale sistemului imunitar . Studiile au arătat ca un consum regulat de echinacea poate reduce sansele de a prinde o răceala cu 50 %, iar în cazul în care sunteți deja bolnav , luând echinacea poate ajuta la reducerea duratei răcelii dvs. de la 1 la 4 zile . Din acest motiv , echinacea este folosită de milioane de oameni în fiecare an.

Capacitatea Echinaceei de a afecta sistemul imunitar se referă în mod special la modul în care gestionează substanțele străine în organism . Echinacea a fost conectată cu prevenirea cancerului deoarece stimulează sistemul imunitar al organismului de a elimina celulele canceroase . Deși echinacea nu este în mod necesar considerată un antioxidant, ea poate ajuta cu siguranță eliminarea radicalilor liberi prin stimularea celulelor sistemului imunitar adecvate , cum ar fi celulele T , contribuind astfel la prevenirea dezvoltării cancerului.

Bacterii si virusi : Echinacea face mai mult decât să stimuleze celulele T , de asemenea, crește producția de celule albe din sânge , care sunt principalele soldații în lupta împotriva bolii. Mai mult decât atât , echinacea conține un compus numit echinacein , care inhibă de fapt, bacteriile și virușii de a penetra celulele sănătoase , reducând astfel considerabil șansele de a contracta orice tip de infecție.

Componentele chimice active din echinacea s-au dovedit a reduce inflamația și durerea asociată cu iritarea. Din acest motiv , echinacea este adesea recomandată ca un ” vindecaror ” pentru dureri în articulații . Pentru același motiv , uleiul de echinacea este adesea răspândit pe piele pentru a reduce inflamația oamenilor care au stat în soare prea mult timp.

Lasă un răspuns