Valorile nutritive din Kiwi – Beneficii pentru sănătate

Categories Dieta & SanatatePosted on

kiwi beneficii

Kiwi este un aliment nutritiv dens, ceea ce înseamnă că este bogat în nutrienți și sărac în calorii. Beneficiile posibile pentru sănătate ale kiwi includ menținerea tonusului pielii sănătos și textura, reducerea tensiunii arteriale și prevenirea bolilor de inimă și accident vascular cerebral.

Din cele mai vechi timpuri , chinezii l-au folosit ca un tonic pentru sănătate , în special , pentru femeile după naștere și pentru copii pentru a spori imunitatea . La începutul anului 1900 , kiwi a fost exportat în primul rând în Asia ca o viță de vie ornamentală. Americanii au gustat fructul în anul 1904 și a ajuns la Noua Zeelandă în 1906. Potențiale beneficii nutriționale al fructului exotic au fost identificate de către nzeelandezi și au început cultivarea lui în scop comercial.

Valorile nutritive din fructe Kiwi

Fructul kiwi este bogat în vitamina C , vitamina E , potasiu , fibre dietetice și magneziu . Acesta conține o cantitate scăzută de sodiu , colesterol și grăsimi saturate .

O portie de 177 g de fructe kiwi conține:

Calorii – 108
Glucide – 26g
Fibre dietetice – 5g
Vitamina C – 133 mg
Proteine ​​- 2g
Sodiu – 5mg
Zahăr – 16g
Calciu – 6 la sută
Vitamina E – 3 la suta
Fier – 3 la suta

Este o sursă foarte bogată de potasiu. Potasiul joaca un rol major în celulele corpului prin menținerea fluidelor corpului în echilibru, care ajută la controlul ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, prin contracararea efectelor de sodiu.

Bun pentru piele: Kiwi este o sursă bună de vitamina E, un antioxidant care poate ajuta împotriva potențialelor degenerări pielii și face minuni pentru starea de sănătate a pielii.

Stimulează imunitatea: Datorită conținutului de vitamina C extrem de ridicat și compușilor antioxidanți, kiwi s-a dovedit a fi un rapel imunitar.

Luptă cu impotența masculină: Conține aminoacizi, arginina, un vasodilatator bine-cunoscut, care a fost utilizat pentru a trata impotența la bărbați.

Lasă un răspuns