Beneficii pentru sănătate ale aromaterapiei

Categories Dieta & FitnessPosted on

 http://www.dreamstime.com/stock-photo-lavender-spa-aromatherapy-image26905430

Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale aromoterapiei includ capacitatea  de a reduce anxietatea , de ușura depresia , de a crește nivelul de energie , de a accelera procesul de vindecare , de a elimina durerile de cap, de a stimula performanța cognitivă , de a induce somnul , de a întări sistemul imunitar , de a reduce durerea , de a îmbunătăți digestia , și de a crește circulația.

Aromaterapia este un medicament fascinant, o alternativă care implică utilizarea de materiale vegetale volatile , de asemenea, cunoscute sub numele de uleiuri esențiale , care pot fi inhalate aromatic de pacienți cu o mare varietate de condiții de sănătate. Aceasta este adesea utilizată pentru a îmbunătăți starea de spirit , de a schimba stări cognitive , și pot fi , de asemenea, utilizate ca un medicament suplimentar.Un element important de aromoterapie este de sinergia, care este o combinație de numeroase uleiuri esențiale , care poate crea de fapt, un efect mai puternic decât le-ar putea crea uleiurile pe cont propriu. Acesta este motivul pentru amestecarea uleiurilor esențiale este un astfel de domeniu important de studiu pentru vindecătorii alternativi, deoarece gama de posibilități este aproape fără sfârșit. Cu toate acestea , este important să se facă întotdeauna consultare cu aromoterapeuți instruiți , deoarece unele uleiuri esențiale pot declanșa alergii , și poate fi de fapt toxice dacă sunt amestecate în mod necorespunzător.

Poate că utilizarea cea mai răspândită și populară de aromoterapie este de detensionare. Compușii aromatici din mai multe uleiuri esențiale diferite sunt cunoscute ca relaxante și pot ajuta pentru a calma mintea ta și pentru a elimina anxietatea . Aceasta este ceea ce majoritatea oamenilor care efectuează aromoterapie la domiciliu utilizați, deoarece amestecurile sunt foarte simple. Unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru detensionare sunt uleiul de lămâie , lavandă , bergamotă , mentă , vetiver și ylang ylang.  Anumite studii au aratat , de asemenea, că uleiul de lămaie poate îmbunătăți starea de spirit și reduce izbucnirile de furie.

Pe lângă eliminarea stresului, aromaterapia este foarte frecvent utilizată pentru a elimina sentimentele de depresie, și din cauza efectelor secundare foarte complicate de antidepresive farmaceutice , aceasta este o funcție foarte importantă de aromoterapie . În ceea ce privește cele mai bune uleiuri esențiale de a utiliza pentru reducerea depresie , majoritatea specialiștilor sugerează mentă , mușețel , lavandă , și iasomie .

Una dintre bolile cele mai înfricoșătoare și pe scară largă care afectează persoanele în vârstă este de pierderi de memorie și incapacitatea de a forma amintiri pe termen scurt. În timp ce Alzheimer este în continuare considerată o boală incurabilă , există anumite modalități de a reduce sau încetini progresia acesteia. Aromaterapia a fost transformată adesea ca o alternativă pentru tratamentul demenței și a bolii Alzheimer . Studiile au aratat , de asemenea, eficacitatea aromoterapiei la pacienții mai tineri , în ceea ce privește îmbunătățirea capacității lor de memorie pentru o anumită perioadă de timp după tratament . Aceasta explozie revigorantă pentru creier poate fi utilă în toate domeniile vieții , indiferent de vârstă! Uleiul de salvie este cel mai frecvent recomandat pentru acest tip de efect pebtru consolidarea memoriei .

Toată lumea are dureri de cap din când în când. Mai degrabă decât bazându-se pe produse farmaceutice pe care cheltuim o mulțime de bani, aromaterapia poate fi o soluție minunată, care poate elimina nu numai durerile de cap, dar, eventual, reduce stresul, anxietatea, sau originea medicală a durerii de cap pentru a le împiedica în viitor. Unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale care au fost conectate la reducerea durerilor de cap și migrenelor sunt menta, eucalipt, lemn de santal, și uleiuri esențiale de rozmarin. Aveți posibilitatea de a folosi aceste uleiuri pe piele, scalp, gât, și temple. Unele dintre cele mai bune uleiuri pentru durerile de cap includ migdale, avocado, nucă de cocos, samburi de caise, și uleiuri de susan.

Lasă un răspuns