8 motive întemeiate pentru care ar trebui să mâncăm nuci în fiecare zi

Categories Dieta & FitnessPosted on

Noce

Nucile au beneficii de sănătate nenumărate. Planta are originea în India și în regiunile din jurul Mării Caspice, iar în secolul 4 d.Hr., vechii romani au introdus nuca în multe țări europene. Arborele servește o multitudine de utilizări, el poate fi folosit ca hrană (semințe comestibile), medicină, mobilier și colorant. Sămânța nucului are o serie de beneficii pentru sănătate, de la gestionarea greutății la prevenirea și încetinirea diferitelor tipuri de cancer.

Există mai multe beneficii de sănătate ale nucilor. Cele importante stabilite de cercetători de-a lungul anilor sunt enumerate mai jos.

Îmbunătățirea funcției cardiace : nucile sunt bogate în omega-3 și sunt o sursă amplă de acizi grași mononesaturați ( 72 %) , cum ar fi acidul oleic . De asemenea, conține acizi grași esențiali , cum ar fi acidul linoleic , acid alfa -linolenic ( ALA ) , și acizi arahidonic . Studiile științifice demonstrează că includerea nucilorlor în orice dietă ajută la prevenirea bolilor de inimă coronariene , favorizând o sursă de lipide sănătoase. Consumul de nuci scade nivelul colesterolului rău ( LDL ) și crește nivelul de colesterol bun ( HDL ) . Consumul de 25 de grame de nuci pe zi ar asigura 90 % din doza zilnică recomandată ( CDI ) de AGE , care, la rândul său, scade riscul de boli de hipertensiune arterială și cardiacă.

Îmbunătățirea sănătății osoase : AGE din nucilor asigura sănătatea osoasă a organismului. Acestea cresc absorbția calciului și depunerea , în timp ce reduce excreția urinară de calciu .

Metabolism îmbunătățit : Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale consumului de nuci este că îmbunătățește metabolismul în organism . Nucile, împreună cu acizi grași esențiali , oferă minerale pentru organism . Minerale ca mangan , cupru , potasiu , calciu , fier , magneziu , zinc , seleniu și sunt , de asemenea, furnizate de nuci . Aceste minerale ajuta activitățile metabolice , cum ar fi creșterea și dezvoltarea , producerea spermei , digestia , și sinteza acizilor nucleici .

Controlul diabet ului: Persoanele care suferă de diabet pot consuma nuci în mod regulat , fără nici o creștere semnificativă în greutate , deoarece nucile conțin o cantitate mare de grăsimi polinesaturate și mononesaturate , conform cercetării efectuate de Gillen în ( 2005) de la Universitatea din Wollongong, Australia . Într-un articol intitulat ” Impactul nucilor asupra diabetului zaharat și a riscului de diabet zaharat ” , de Lovejoy ( 2005) se menționează că aportul de nuci este invers proporțional cu riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip II .

Lupta împotriva cancerului: Unele dintre componentele prezente în nuci au capacitatea de a controla creșterea celulelor canceroase din organism . Compușii fenolici și antioxidanții care se gasesc în nuci au înregistrat un control asupra celulelor canceroase umane , în functie de cercetările realizate de Carvalho în ( 2010) de la Universitatea din Portugalia .

Proprietățile anti – inflamatorii : Compușii polifenolici și substanțele fitochimice găsite în nuci reduc efectele inflamațiilor din organism . Acesta a fost un rezultat al unui experiment realizat în zona mediteraneană de Papoutsi în ( 2008) .

Vitamine : bogate în gamma – tocoferol , nucile sunt , de asemenea, o sursă bună de vitamina E , care este un puternic antioxidant solubil în lipide . Vitamina E prezentă în nuci ajută la menținerea și protejarea pielii de radicalii liberi , care sunt dăunători în natură. Ele sunt , de asemenea, o sursă importantă de vitamine din complexul B , cum ar fi acid folic , niacina , riboflavina , acid panthothenic , și vitamina B – 6 .

Vrei un somn bun ? Mănâncă niște nuci înmuiate în apă înainte de culcare sau mănâncă o salată sau orice alt fel de mâncare folosind nuci ca topping-uri . Melatonina , un hormon care induce somnul este disponibilă în nuci într-o formă bio- disponibilă . Astfel , nucile ajuta o cină perfecă care aduce la un somn odihnitor.

Lasă un răspuns