6 semne ca este timpul sa ai o conversatie serioasa despre relatia ta

Categories Sex & RelatiiPosted on

Majoritatea oamenilor au acea zi de care isi vor aminti mereu: primul lor sarut, ziua nuntii, nasterea primului lor copil. Pentru mine, este ziua in care i-am cerut sotului meu divortul dupa patru ani de casatorie.

Inca pot sa vad durerea agonisitoare din pieptul lui, privirea de neincredere in ochii lui si linistea nemiscata a primei lacrimi care i-a imbracat obrazul. Cand a cazut in genunchi, tot ce am putut sa spun a fost: „De ce esti atat de surprins?” Ii spuneam ca sunt nefericit in ultimii trei ani.

Dupa ce nu am fost auzit suficient de mult, nici nu am simtit nevoia sa-mi ascult sotul.

Daca as putea identifica momentul care a dus la majoritatea problemelor noastre, ar fi ziua in care am aflat ca a fost infidel in casnicia noastra. Inselaciunea nu a fost totusi moartea noastra finala a fost doar actiunea care a inceput spirala noastra descendenta si a dus la o serie de semnale rosii. Este posibil ca aceste semne de avertizare sa nu fi fost intotdeauna clare, dar au fost intotdeauna acolo.

Urmatoarele sase semnale rosii ale relatiilor ar trebui luate in serios si abordate rapid. S-ar putea sa descoperi ca atunci cand te depui de lucru pentru a le repara impreuna, vei putea sa-ti tii dragostea vie.

1. Parerea partenerului tau nu mai conteaza.

La inceputul relatiei mele, eu si sotul meu am luat decizii impreuna. Dar undeva pe parcurs, vocea mea si-a pierdut semnificatia si am simtit ca parerea mea nu mai are nicio valoare. Dupa ce nu am fost auzit suficient de mult, nici nu am simtit nevoia sa-mi ascult sotul.

Intr-o relatie sanatoasa, opiniile ambelor parti au o greutate egala. Daca te gasesti intr-o relatie in care nu mai pretuiesti opinia partenerului tau sau simti ca parerea ta nu este apreciata, trebuie sa-ti exprimi aceasta ingrijorare.

2. Viata ta sexuala este pe pilot automat.

Eu si sotul meu am facut intotdeauna din viata noastra sexuala o prioritate, dar dupa un timp, am devenit deconectat emotional de ea. Inca faceam sex, dar nu ma simteam conectata cu el.

Fluxurile si refluxurile intimitatii sunt naturale in relatii si vor fi intotdeauna suisuri si coborasuri. Dar este un steag rosu urias cand viata ta sexuala devine o actiune intre doua persoane in loc de o legatura intre un sot si o sotie. Sexul este unul dintre cele mai greu de discutat intr-o relatie, dar nu ezitati sa va exprimati nevoile individuale si sa ganditi la modalitati de a mentine condimentul in viata.

3. Esti usor iritat de tot ceea ce face partenerul tau.

Dupa ce am asteptat ani de zile ca relatia mea sa se schimbe, am inceput sa fiu iritat de lucrurile pe care in mod normal le-as indeparta. M-am simtit de parca eram blocat intr-un balon constant de suparare si tot ceea ce a facut sotul meu a fost o alta lovitura impotriva lui. Privind in urma, stiu ca problema am fost eu, nu el. Comportamentele lui, oricat de bine intentionate ar fi, au declansat durerea si frustrarea pe care le am avut tot timpul.

Daca te simti iritat constant de actiunile partenerului tau, trebuie sa-i spui asta. A fi deschis si sincer cu privire la ceea ce simti este singurul mod in care vei putea trece prin aceste emotii.

4. Nu te mai certa.

Eu si sotul meu ne-am certa in mod constant pentru lipsa lui de chibzuinta. Tot ce imi doream a fost putina atentie suplimentara pentru a ma face sa ma simt apreciat ca femeie si sotie, dar a ajuns la punctul in care a fost mai usor sa plec decat sa repet aceeasi conversatie fara fund.

Lasand problemele nerezolvate sau periate sub covor nu va face decat sa va departeze mai mult de partenerul tau. Incercati sa terminati fiecare conversatie. Chiar daca inseamna sa te indepartezi pentru un timp, asigura-te intotdeauna sa te intorci impreuna pentru a gasi o solutie.

Este important sa ai independenta intr-o relatie, dar izolarea nu inseamna independenta.

5. Supracontrolezi ceea ce poti controla.

Cand incepi sa simti ca nu mai detii controlul asupra relatiei tale, te obsedezi de lucrurile pe care le poti controla. Pentru mine, acestea au inclus casa si corpul meu. Desi in ultimii ani ai casniciei mele, casa mea era impecabila si eram in cea mai buna forma a vietii mele, dar in adancul meu eram mizerabil.

Daca umpleti golurile pentru a va distrage atentia de la ceea ce va lipseste cu adevarat, va sugerez sa va scrieti obiectivele, visele si dorintele adevarate pentru relatia voastra si sa incepeti sa va schimbati energia pentru a lucra spre acestea.

6. Iti completezi calendarul.

La sfarsitul casniciei mele, am muncit mai mult decat am lucrat pana acum. Dupa munca, as planui intotdeauna sa iau bauturi cu colegii de munca sau sa petrec nenumarate ore in sala. Mi-am petrecut weekendurile petrecand cu prietenele. Petrecerea timpului cu partenerul meu nu m-a mai entuziasmat, asa ca am inceput sa-mi umplu calendarul cu activitati in afara casei.

Este important sa ai independenta intr-o relatie, dar izolarea nu inseamna independenta. Nu va puteti rezolva problemele cand nu petreceti timp impreuna.

Daca intampinati dificultati in a va comunica cu succes preocuparile cu privire la oricare dintre cele sase semnale rosii mentionate mai sus, va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui consilier de relatii sau unui antrenor de viata. Nu mai lasa timp ca aceste lucruri sa te desparta pe tine si pe partenerul tau.