Cele mai comune cauze ale deshidratării

Categories Dieta & FitnessPosted on

apa

Deshidratarea este cauzata de obicei de consumul insuficient de lichide care se pierde și nu este înlocuit. Climatul, cantitatea de exerciții fizice si dieta pot contribui, de asemenea, la deshidratare. Puteți deveni, de asemenea, deshidratat, ca urmare a unei boli, cum ar fi vărsături persistente și diaree sau transpirație de la o febra, sau executare de exercitii în condiții de căldură.

La om, deshidratare poate fi cauzata de o gama larga de boli și stări care afectează homeostazia apei în organism. Acestea includ:

Diareea : Diareea este cel mai frecvent motiv pentru o persoană să-și piardă cantități în exces de apă . O cantitate semnificativă de apă poate fi pierduta cu fiecare scaun. La nivel mondial, mai mult de patru milioane de copii mor în fiecare an din cauza deshidratare de la diaree .

Vărsăturile : Vărsăturile poate fi , de asemenea, o cauza de pierdere de lichide .

Transpiratie: Organismul poate pierde cantitati importante de apă în formă de transpiratie,când se încearcă să se răcească .

Alte boli inflamatorii ale pielii , cum ar fi necroliză toxică epidermică , de asemenea, pot fi asociate cu pierderi semnificative de lichid .

Incapacitatea de a bea lichide :incapacitatea de a bea în mod adecvat este o alta cauza a deshidratarii.

Lasă un răspuns