Ce este deshidratarea?

Categories Dieta & FitnessPosted on

hau

Deshidratarea apare atunci cand corpul pierde prea mult lichid. Acest lucru se poate întâmpla atunci când nu consumam suficienta apă sau cand pierdem cantitati mari de lichid prin diaree, vărsături sau transpirație. Consumul insuficient de lichide poate provoca crampe musculare. De obicei, corpul tau poate reabsorbi lichid din sânge și alte țesuturi ale corpului.

Deshidratarea poate aparea la oricine de orice varsta, dar este cel mai periculos pentru copii, copii mici, si adultii mai in varsta.

Atunci când conținutul de apă normal al corpului este redus, afecteaza echilibrul de minerale (săruri și zahăr) din corpul dumneavoastră, care afectează modul în care aceasta funcționează.

Apa reprezinta peste doua treimi din corpul uman sănătos. Acesta lubrifiaza articulatiile si ochii, ajuta la digestie, bufeuri din deșeuri și a toxinelor si mentine pielea sanatoasa.

Beti multe lichide, dacă sunteți deshidratat. Acest lucru poate fi apă, lapte semi-degresat, suc de fructe diluat sau suc de fructe, dar cel mai bine este să se evite cafeina si bauturile acidulate. Daca este lasata netratata, deshidratare severa pot fi grave și pot provoca crize (convulsii), leziuni ale creierului si moarte.

Lasă un răspuns