Usturoiul – aliment minune

Categories Dieta & FitnessPosted on

Usturoiul – aliment minune


Usturoiul este o planta condimentara si il consumam pentru savoarea pe care o da mancarurilor. Este un aliment minune, de ale carui beneficii nici nu ne dam seama ca profitam. Are proprietati antibiotice, bacteriostatice si actioneaza impotriva stafilococilor. Contine saruri minerale, protide, glucide, uleiuri volatile, celuloza, garlicina si alicina, ceea ce il recomanda in multe tratamente terapeutice.

Voi enumera cateva din beneficiile pentru care este numit aliment minune:

1. Hipertensiune – consumat cu regularitate poate reduce tensiunea arteriala;

2. Obezitate – grabeste eliminarea grasimilor si opreste stocarea lor in organism;
3. Raceala si gripa – consumat crud cand raceala s-a instalat deja, ajuta la o vindecare rapida si la cresterea imunitatii;
4. Dureri de urechi – se combat prin introducerea in ureche a unei jumatati de catel de usturoi maruntit, infasurat in tifon;
5. Cancer de colon si rect – consumat constant, acesta reduce cu 40-50 % riscul de cancer;
6. Diabet – introdus in dieta zilnica, usturoiul echilibreaza nivelul de zahar din sange;
7. Caderea parului – seara se freaca usor radacina parului, apoi se acopera capul pana dimineata;
8. Circulatia sangvina – un consum zilnic imbunatateste circulatia deficitara a sangelui;
9. Afrodisiac – este un puternic excitant si asigura potenta sexuala;

10. Paraziti intestinali – zdrobit si apoi macerat in lapte fiert va scapa de oxiuri si tenie;

11. Insomnii – consumand o cantitate insemnata de usturoi, veti reusi sa dormiti bine si profund;
12. Piele – regenereaza pielea si mentine tenul frumos si sanatos.

Usturoiul este un leac eficient si impotriva febrei, dizenteriei, reumatismului, gutei, astmului, varicelor, litiazei urinare, convulsiei, hemoroizilor, bataturilor, negilor si a altor afectiuni.

Cand incepi un tratament naturist cu usturoi trebuie sa maresti treptat cantitatile consumate, deoarece acesta poate provoca arsuri gastrice, indigestii severe sau voma.

Femeilor care alapteaza le este interzis sa consume usturoi, deoarece schimba gustul laptelui si provoaca colici bebelusilor.

Singurul dezavantaj al usturoiului este miosul neplacut, dar acesta poate fi combatut consumand fructe proaspete, lapte crud, salata verde, boabe de ienupar, chimen, boabe de cafea, ceapa sau frunze de patrunjel.

Lasă un răspuns