În ce poziție dormi cel mai des? Află cum îți afectează sănătatea poziția în care dormi

Categories Dieta & FitnessPosted on

somn

În ce poziție dormi cel mai des? Se pare că această întrebare este foarte importantă. Să dormi suficient este cel mai important lucru – dar știai că modul în care dormi poate avea un impact pentru sănătate?

Dormitul pe spate, cu brațele pe lăngă corp este în general considerată a fi cea mai bună poziție de dormit pentru sănătatea coloanei vertebrale și este bine pentru gât, de asemenea, atâta timp cât nu folosiți prea multe perne.
Pe spate

Dormitul pe spate este cea mai bună poziție pentru a obține odihnă corespunzătoare. Dormitul pe spate menține spatele, gâtul și coloana vertebrală într-o poziție neutră, ceea ce o face mai buna pentru alinierea corpului, mai ales daca ești predispus la dureri de spate, rigiditate sau probleme. Poziția pe spate este, de asemenea, bună pentru circulația la nivelul creierului și prevenirea refluxului acid. În cazul în care capul este ridicat (se recomandă o singură pernă), stomacul se află de mai jos de esofag astfel acidul sau alimentele nu pot veni înapoi.

Lateral

Alături de dormitul pe spate, această poziție este bună pentru starea generală de sănătate. Chiar mai bine, dormitul pe partea stângă, care ajută la ușurarea arsurilor la stomac și refluxul acid . Dormitul lateral reduce sforăitul ( Amin pentru asta )! De asemenea , dormitul pe partea stângă este cea mai bună poziție în timpul sarcinii , ea stimulează circulația la inimă, asa ca este , de asemenea, un impuls pentru copil. Femeile gravide nu ar trebui să doarmă pe spate din cauza presiunii suplimentare și greutatea aceasta pusă pe coloana vertebrală.

În poziție fetală

Retragerea în poziția fetală, cu genunchii trași în sus și bărbia ascunsă în piept poate părea confortabilă, dar nu este atât de bună pentru sănătatea ta . Acesta restricționează respirația diafragmatică profundă și pune presiune pe organele tale , să nu mai vorbim de coloana vertebrală. Îndreptarea poate ajuta la a face această poziție să funcționeze mai bine pentru tine. În poziția fetală, ridurile feței vor fi agravate, deși sforaitul ar putea fi îmbunătățit.

Pe burtă

Nu e bine , nu e bine ! Dormitul pe burtă este rău pentru coloana vertebrală. Răsucirea gâtului și față în jos toată noaptea pe pernă va provoca dureri și disconfort în continuare . Se pune presiune adăugată la nivelul mușchilor și articulațiilor ducand la amorțeală și furnicături.

Lasă un răspuns