5 probleme de sănătate cauzate de stres

Categories Dieta & FitnessPosted on

stres

Când nu manipulați stresul corect, este foarte probabil să suferiți câteva eșecuri de frumusețe. Odată ce acestea încep să creeze mai mult stres, acestea sunt susceptibile de a deveni chiar mai neplăcute, dacă nu ați reușit să rupeți ciclul.

Daca vreți să scăpați de principalele probleme de frumusețe cauzate de stres, aflați exact cum anxietatea afectează rutina de frumusețe și încercați câteva tehnici mai bune de management al stresului , în scopul de a lupta împotriva efectelor nedorite pe care le poate avea pe modul în care arătați.

Ridurile si liniile fine

Cortizolul, un hormon pe care corpul îl produce atunci cand sunteți stresat, are multe efecte secundare neplăcute , de la hipertensiune arterială la schimbări în metabolism, care duc la creșterea în greutate. Cu toate acestea , cel mai grav efect îl poate avea asupra look-ului este faptul că strică colagenul. Pe scurt , atunci cand sunteți stresat, pierdeți pielea strălucitoare și obțineți riduri și linii fine.

Acnee

Stresul și acneea au o relație foarte complicată și pentru adulți, acneea este una dintre cele mai mari probleme de frumusețe cauzate de stres. Ingrijorarea cu privire la coșuri și storcându-le va răspândi bacteriile care contribuie la acnee și înrăutățește starea tenului.

Căderea părului

Perioadelede stres pot provoca , de asemenea, căderea părului. De obicei , efectele sunt văzute doar în jurul a trei luni de la creșterea stresului. Deoarece hormonii de stres pot provoca foliculii de păr să se oprească din faza lor activă și intră în cea de repaus.

Agravarea problemelor de piele

În timp ce multe probleme de frumusețe cauzate de stres sunt neplăcute , afecțiuni ale pielii , care sunt agravate de stres sunt chiar mai dificil de ținut sub control. Eczeme , psoriazis și acnee rozacee sunt toate influențate de nivelul de stres , dar, chiar dacă nu suferiți de orice probleme dermatologice , puteți cădea o victimă a stresului. Urticaria și alte erupții cutanate cauzate de stres nu sunt plăcute.

Creșterea iritabilității pielii

Nivelurile ridicate de cortizol , de asemenea, influențează histamina care poate provoca iritații pe piele pentru cei care sunt alergici, dar va crește , de asemenea, simptomele alergice , dacă nu suferă de nici o intoleranță sau alergie . Dermatita de contact pot fi mult mai gravă atunci când este legată de stres și ați putea găsi chiar că pielea este mai puțin rezistentă la anumite țesături aspre , fără a obține o senzație de mâncărime sau chiar urticarie .

Lasă un răspuns