Ceaiul de salvie – beneficii miraculoase pentru sănătate

Categories Dieta & SanatatePosted on

ceai salvie

Salvia este o plantă originară din regiunea mediteraneană și de aici s-a extins în întreaga Europă centrală și Asia. Virtuţile salviei au fost confirmate de famacologi şi au putut demonstra care principii active au rol în diferite afecţiuni. Frunza de salvie conţine un tanin special, cu efect astringent şi antiinflamator, cunoscut din cele mai vechi timpuri.

Ca orice altă plantă cu proprietăți benefice asupra organismului, și salvia se poete găsi sub formă de diferite preparate, sau se poate prepara în casă. Așadar, există pulbere din salvie, vin, tinctură, oțet, infuzie, ulei, etc.

Ca sa te bucuri de proprietatile salviei, cel mai simplu este sa o folosesti la ceaiuri. Ca sa-ti prepari un ceai de salvie, adauga o lingurita de plante la o ceasca de apa fiarta si lasa bautura la infuzat timp de 15-30 de minute. Poti adauga si miere pentru a-i indulci gustul putin amarui. Pentru uz intern, ceaiul de salvie a beneficiat de o bogata traditie in tratarea durerilor de gat şi a tusei, chiar şi prin gargara.

Datorita efectului sau diuretic, ceaiul de salvie poate constitui un tratament eficient in combaterea afectiunilor ficatului si rinichilor. Datorita proprietatilor sale, acest sortiment ajuta la eliminarea rapida a toxinelor din organism.

Stimuleaza absorbtia de fier in organism, care este un mineral important pentru producerea de energie. Salvia are si proprietati antimicrobiene si este astfel de ajutor in tratarea infectiilor fungice si microbiene.

Lasă un răspuns