Care sunt riscurile deficienței de zinc din organismul nostru?

Categories Dieta & FitnessPosted on

Alimentatia ta contine suficient zinc? În timp ce majoritatea dintre noi zinccred ca deficientele de vitamine si minerale sunt daunatoare, rar ne gândim la zinc. Dar știi că zincul este un mineral foarte important pentru ca organismul nostru să funcționeze? Da, este adevărat. Ei bine, acest articol te va ajuta să știi mai multe despre zinc.

O dieta bogata in zinc este considerata o parte necesară pentru a menține sănătatea. Zincul este un mineral esential, necesar pentru diverse reacții enzimatice și biochimice în timpul procesului metabolismului.

Acesta acționează ca un neurotransmitator pentru a menține simțul mirosului, întărește sistemul imunitar, și este absolut necesar pentru sinteza ADN-ului.Zincul ajută la producerea de aproximativ 100 de tipuri de enzime în corpul nostru. Acesta acționează ca un antioxidant pentru a neutraliza efectele radicalilor liberi, prevenirea cancerului. De asemenea, stimulează producerea de sânge în organism. Zincul promovează sinteza de colagen, care este un element necesar în vindecarea rănilor.

Zincul este un mineral important pentru organism, și un deficit de zinc poate duce la pierderea parului si diaree. Institutul National de Sanatate spune ca masculii adulți ar trebui să aiba 11 miligrame de zinc în fiecare zi, iar femeile adulte au nevoie de 8 miligrame. Este important să se țină cont de faptul că aceasta este cumulativ pe tot parcursul zilei, astfel încât să nu ar trebui să încerce să îndeplinească această cerință într-o singură ședință, sau cu un aliment.

Lasă un răspuns