5 motive întemeiate pentru care ar trebui să consumi usturoi în fiecare zi

Categories Dieta & FitnessPosted on

usturoi

Cultivat și folosit de mii de ani, usturoiul face parte din familia Allium, împreună cu ceapa, arpagic și praz. Cunoscut sub numele de „trandafirul împuțit,” usturoiul iși ia aroma din compușii cu sulf. Acestia sunt, în parte, responsabili pentru beneficiile pentru sănătate ale usturoiului.

Pentru a obține toate avantajelele usturoiului, ar trebui să fie consumat proaspet și crud. Mulți oameni nu pot tolera gustul de usturoi crud; folosind-ul pentru gătit este mai bine decât să nu-l folosiți deloc. Există, desigur, pudră, fulgi, paste și forma de pastile, toate din care au mai mult de oferit decât proaspăt și crud. Doar o notă, în cazul în care consumul de usturoi crud, nu exagerati, deoarece poate deranja stomacul.

Vitamine, minerale si antioxidanți

sturoiul conține un nivel ridicat de mangan , calciu , vitamina B1 , B6 și C , fosfor , cupru , potasiu , seleniu și triptofan . Cu toate acestea, usturoiul întărește sistemul imunitar .

Antibiotic natural

Usturoiul a fost numit un antibiotic natural ( deși nu este un substitut pentru ei , atunci când acestea sunt necesare pentru a lupta împotriva infecțiilor grave ) . Acesta luptă împotriva bacteriilor și virușilor asociate cu răceala și gripa . Acesta poate fi , de asemenea, de ajutor în atenuarea condițiilor de Candida. Exista multe remedii care implică usturoiul , pentru diverse afecțiuni , inclusiv dureri de dinți , tuse , dureri de urechi , negi , congestie , și infecții ale pielii .

Detoxifiere

Usturoiul declanșează ficatul să elibereze toxinele din organism , în timp ce , în același timp protejează ficatul de rău . Usturoiul este foarte bun pentru menținerea plămanilor sănătoși și s stomacului.

Sănătatea cardiovasculară

Usturoiul îmbunătățește sănătatea inimii în mai multe moduri . Acesta subțiază sângele pentru a diminua și de a proteja împotriva cheagurilor, fierul permite să curgă mai bine prin corp și deschide vasele . Acesta protejează pereții vaselor, de asemenea . Studiile au arătat că ar putea ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale și de zahăr din sânge . În plus , protejează împotriva radicalilor liberi și acționează ca un anti – inflamator pentru inimă.

Reducerea inflamației

Compușii chimici din usturoi se crede că ajută la reducerea inflamației asociate cu diferite forme de artrită .

Lasă un răspuns