De ce să mâncăm usturoi în fiecare zi

Categories Dieta & FitnessPosted on

usturoi

În medicina populară, usturoiul a fost declarat de a vindeca aproape orice, de la orice, de la răceală și gripă la ciumă!

Unele dintre poveștile vechi în legătură cu proprietățile de vindecare ale usturoiului au valabilitate îndoielnică, dar multe dintre beneficiile sale de sănătate solicitate au fost susținute de cercetări științifice moderne. Există două componente principale medicinale care produc beneficiile pentru sănătate ale usturoiului: alicina și sulfuri dialil.

Usturoiul este un compus sulfuros și, în general, un cățel de usturoi cu gust puternic are mai mult conținut de sulf și valoarea medicamentelor, prin urmare, mai mult potențial. Unii oameni au sugerat că usturoiul cultivat ecologic tinde spre un nivel mai ridicat de sulf și, prin urmare, are beneficii mai mari pentru sănătate.

Diversele beneficii de sănătate ale usturoiului au fost mult timp susținute și tratamentul a fost utilizat pe scară largă în medicina pe bază de plante ( fitoterapie ) de-a lungul secolelor . Multe dintre revendicările sunt cele mai bune nedovedite , cu toate acestea , există unele fapte foarte pozitive de sănătate ale usturoiului , care sunt acum larg acceptate . Printre cele mai interesante aplicații potențiale sugerează că usturoiul îi poate ajuta pe unii oameni în gestionarea nivelului de colesterol și tensiunea arterială.

Știința modernă a demonstrat că usturoiul este un antibiotic natural puternic , deși cu spectru larg , mai degrabă decât țintă . Bacteriile din organism nu par să evolueze rezistență la usturoi cum o fac pentru mai multe antibiotice farmaceutice moderne . Acest lucru înseamnă că beneficiile sale pozitive de sănătate pot continua în timp.

Unele studii au arătat , de asemenea, că usturoiul poate avea un efect antioxidant puternic . Antioxidanții pot ajuta la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi nocivi . Oamenii care doresc beneficiile pentru sănătate invocate fără gust ar putea prefera să ia suplimente de usturoi . Aceste pastile și capsule au avantajul de a evita efectul secundar al respirației mirositoare .

Lasă un răspuns