12 superalimente bogate in vitamine pentru primavara

Categories Dieta & FitnessPosted on

Catina

Acest super aliment a fost legat de pielea tanara. Contine cea mai mare sursa naturala de acizi grasi omega-7, precum si vitamine, minerale, omega-3 si peste 190 de fitonutrienti. Partea cea mai buna: este un aliment de baza pentru majoritatea sucurilor, dar este, de asemenea, impletita in orice, de la ceaiuri si jeleuri pana la piureuri si sosuri, precum si produse de ingrijire a pielii.

Rucola 

Rucola este din primavara pana la inceputul verii si contine aproximativ de opt ori mai multa cantitate de calciu, de cinci ori mai mult decat vitamina A, C si K si de patru ori mai multa cantitate de fier decat salata traditionala iceberg.

Alge marine 

Aceasta alge sau alge marine este bogata in vitamine, calciu, plus clorofila si are multe beneficii pentru sanatate legate de un metabolism crescut si niveluri de energie. Gasiti alge la orice magazin de produse naturiste si pur si simplu adaugati cateva in supe sau prajituri.

Prune

Pranele incep sa devina sezon pana la sfarsitul primaverii si, desigur, pot fi gasite pe piata locala. Cercetarile arata ca maresc capacitatea organismului de a absorbi fier, legat de continutul sau ridicat de vitamina C, plus ca sursa bogata de antioxidanti, imbunatatesc functia imunitara daca sunt consumate in mod regulat. Mai mult decat sa le mustem? Este recomandat sa le adaugi feliate. Pizza cu branza de capra, sau chiar fara samburi si coapta ca desert cald.

Canepa

Planta de canabis este in mod natural bogata in proteine, fibre si acizi grasi omega-3.Ceea ce inseamna ca are o multime de beneficii pentru organism, inclusiv ajutarea fiecarei celule din corpul tau si te ajuta sa mentii muschii, tesuturile, oasele si organele stelare. Presarati seminte de canepa sau proteine ​​​​de canepa in cereale sau fructe la micul dejun sau adaugati-le la smoothie.

Rubarba

In timp ce rubarba este de fapt un fruct care este disponibil cea mai mare parte a anului, sezonul sau real este primavara devreme. Tulpinile lor rosii distincte seamana cu telina si pot fi folosite ca indulcitor natural atunci cand sunt combinate cu alte fructe atunci cand sunt puse in placinte. Si din moment ce este sursa bogata de antioxidanti si vitamine, inclusiv calciu si luteina, care are numeroase beneficii sanatoase legate de piele si ochi, veti dori sa o puneti pe lista de cumparaturi cat mai curand posibil.

Microverzi

Desi candva erau folosite doar pentru a orna mancaruri delicioase la restaurantele de top, aceste legume mici, care sunt bogate in nutrienti vitali, inclusiv vitaminele K, C, E, luteina si bea-caroten, si sunt importante pentru sanatatea pielii si a ochilor pot acum. fii in lumina reflectoarelor mesei. Foloseste-ti in loc de salata verde pentru salate pentru un plus de sanatate pentru masa.

Kombucha

Aceasta bautura de ceai fermentat a fost legata de stimularea sistemului imunitar, imbunatatind digestia si functia ficatului. Iar popularitatea sa l-a mutat de la o poveste de baza rara a alimentelor sanatoase la alinierea raftului la cele mai multe delicatese din colt, alaturi de o Diet Coke. Este recomandat sa optati pentru el, nu pentru DC incarcat cu cofeina si zahar pentru o dupa-amiaza.

Germeni

Vlastarii nu sunt noi pentru produsele asile, dar sunt grozavi in salatele colorate de primavara pentru un plus de crocant si nutritie. Ce ii face atat de grozavi: Cantitatea lor mare de fibre si vitaminele A, complexul B, C si E si ajuta la cresterea energiei, ceea ce ar putea stimula eforturile de slabire.

Aloe

Desi in mod obisnuit te gandesti la el ca pe un suzet topic pentru piele, sucul de aloe vera are proprietati de curatare care ajuta procesul de digestie si, de asemenea, poate scadea nivelul zaharului. Ia o sticla si toarna-l in smoothie-ul tau de dimineata pentru a oferi un amestec complet verde pentru un gust mai dulce si mai usor de inghitit.

Clorofila

Aceasta molecula este responsabila pentru culoarea verde a plantelor, dar este, de asemenea, importanta pentru sanatatea sangelui nostru, deoarece ne ajuta corpul sa produca globule rosii si sa regleze fluxul de oxigen. Gasiti-l in legume cu frunze de culoare verde inchis, inclusiv varza, smog si rucola sau cumparati-l sub forma lichida pentru a face un cocktail de clorofila fara alcool (se amesteca cu seltzer si se adauga fructe proaspete) sau la orice suc sau smoothie.

Rodie

Rodiile au un glicemic foarte scazut, ceea ce inseamna ca nu au un impact negativ asupra glicemiei. Si compusii din rodii s-au dovedit a avea un efect pozitiv asupra vaselor de sange, reducand riscul de atac de cord si hipertensiune arteriala. Daca desamantarea necesita prea mult timp, cumparati o ceasca gata de mancare; sau adauga-le la smoothie-uri sau la o salata pentru un factor de crunch suplimentar.