Lista cu alimente care au cel mai ridicat conținut ridicat de zinc

Categories Dieta & FitnessPosted on

Zincul este un mineral esential necesar de care organismul nostru are alimdcscnevoie pentru a pastra un sentiment de miros, menținerea unui sistem imunitar sănătos, construirea de proteine​​, declanșarea nzime, și crearea ADN-ului. Zincul, de asemenea, ajuta celulele din corp sa comunice deoarece funcționează ca un neurotransmitator.

Cum organismul nostru nu poate produce acest mineral pe cont propriu, este important sa consumam in mod constant alimente bogate in zinc pentru a satisface aportul zilnic de zinc. Mai jos este lista cu alimente bogate in zinc care va ofera posibilitatea de a introduce acest mineral în dieta dumneavoastră.

Aproape orice tip și varietate de stridii furnizează aproximativ 16-182mg de zinc per portie 100g, care reprezintă 110% -1200% din doza zilnica de zinc.

Ficatul de orice animal este ambalat cu vitamine și minerale și are cel mai ridicat continut de zinc cu 12 mg per 100 g de servire si 81% din DV care este 8.98mg de zinc (60% DV), într-o felie gătita de ficat (80 g) .

Carnea de oaie, de asemenea, denumita în mod obișnuit ca miel, oferă între 4.2-8.7mg de zinc 100 g de servire, reprezentând 28% -58% DV.

Crabii sunt o mare sursă de zinc, care oferă aproximativ 7.6mg (51% DV) de zinc per 100 portie gram, care este 10.2mg (68% DV), într-un crab mediiu. În plus, homarii, creveții, carnea rosie, carnea de pasăre, scoicile, midiile sunt unele dintre cele mai puternice surse naturale de zinc.

Dacă sunteți un vegetarian în căutarea celor mai bune surse de zinc, atunci semințele de dovleac, semințele de pepene verde, semintele de susan, migdalele, alunele, nucile de pin, caju si semintele de floarea-soarelui sunt opțiuni viabile, care au cele mai mari concentrații de zinc. Avantajul este ca au mai putine grasimi si colesterol decat carnea.

Ciocolata sau ciocolata neagră sub formă neîndulcita, ciocolata de copt sau pudra de cacao, va ofera nivele de zinc bogate.

În plus, ovăz, iaurt, spanac, mazăre verde sunt ușor accesibile și sunt surse foarte bune de zinc.

Lasă un răspuns