6 beneficii ale sucului de ananas pentru sănătate

Categories Dieta & FitnessPosted on

sus de ananas beneficii

Ananasul este regele fructelor tropicale. Este, fără îndoială, un fruct foarte gustoas, dar știați că acesta este plin de vitamina B1, B2, B3, B5, B6, și C, mangan, cupru, potasiu, beta-caroten, acid folic și fibre alimentare? Și știți care este cel mai bun mod este de a obține toate aceste substanțe nutritive? Ei bine, prin consumarea forma de suc, pentru că ajută în furnizarea de substanțe nutritive mai repede.

Deși sucul de ananas nu este prima alegere a tuturor, eu sunt sigura că se va lua în considerare ca o opțiune dupa ce ai citit despre toate beneficiile pentru sănătate și frumusețe pe care le are de oferit.

Sucul de ananas este încărcat cu o enzimă cunoscută sub numele de Bromelaina . Numeroase studii științifice arată că bromelina este un agent anti – inflamator natural. Acesta este deosebit de eficace împotriva artritei , deci, dacă aveți artrită , atunci ar trebui să-l adăugați la dieta ta imediat . Bromelaina , de asemenea, are proprietăți de vindecare care se accentuate atunci când este utilizat cu curcuma .

1 . Tratează problemele legate de digestie

Bromelaina ajută la descompunerea proteinelor . Proteinele sunt greu de digerat și de multe ori acționează ca o cauză de indigestie și probleme legate de digestie . Acesta conține , de asemenea, mici fibre care pot ajuta la a debloca tractul digestiv și intestinal astfel încât în ​​loc de ajutor digestiv preferat sau antiacid , bea un pahar de suc ​​de ananas .

2 . Diuretic natural

În timp ce știm cu toții că un măr pe zi ține doctorul departe , dar nu toată lumea iubește un măr și nu s-ar putea place sa-l în fiecare zi . Sucul de ananas este un diuretic natural ajută la menținerea stării de sănătate a rinichilor , care este organul responsabil pentru a scăpa de toxinele din organism .

3 . Mentine sănătatea cardiovasculară

Vitamina C , beta-carotenul și antioxidantii din sucul de ananas ajută organismul dumneavoastră pentru a menține sănătatea cardiovasculară . De asemenea, ajută la reducerea tensiunii arteriale și este foarte eficient pentru a contracara hipertensiunea arterială , care, la rândul său, contribuie la reducerea riscului de boli de inima .

4 . Remediu pentru tulburari menstruale

Sucul de ananas este un remediu foarte eficient atunci când vine vorba de tulburari menstruale . Bromelaina are proprietăți analgezice , care pot ajuta femeile care sufera de perioadele de disconfort sau dureroase .

5 . Promovează sănătatea osoasă 

Manganul prezent în ananas, este bun deoarece ajută la dezvoltarea și menținerea oaselor puternice și sănătoase . Sucul de la un ananas conține aproape 73 la sută din mangan pe care organismul îl necesită . Acesta este benefic în special pentru copii în creștere , deoarece ajută la creșterea și dezvoltarea de oase în timp ce pentru adulți , previne problemele legate de oase , cum ar fi osteoporoza prin consolidarea lor .

6 . Menține vederea 

Beta – carotenul și vitamina A ajută la menținerea vederii , deoarece acestea preveni degenerescenta maculară , care este principalul motiv din spatele pierdereii vederii la limită de vârstă .

Lasă un răspuns