Ziua Europeana Impotriva Obezitatii – 22 mai 2010 – activitati in Romania

Categories DiversePosted on

Ziua Europeana Impotriva Obezitatii – 22 mai 2010 – activitati in Romania


Obezitatea este principala cauza a bolilor si decesului in Europa, atingand cote alarmante in randul tuturor categoriilor de varsta. Ceea ce atrage atentia medicilor specialisti si autoritatilor europene este ca aceasta epidemie isi face loc tot mai mult in viata tinerilor si copiilor. Pentru un viitor mai sanatos si mai sigur, prevenirea obezitatii a devenit un subiect de interes european si se incearca informarea si tratarea celor deja bolnavi sau doar predispusi la obezitate.

Ziua Europeana Impotriva Obezitatii a fost initiata de Dr. David Haslam (Presedinte si Manager al Forumului National de Obezitate) si Jean-Paul Allonsius (Presedinte si fondator al Asociatiei Pacientilor Obezi din Belgia) si a fost lansata de fostul deputat European Magor Csibi in Parlamentul European pe 15 aprilie 2009.

Aceasta initiativa reuneste pacientii, comunitatea medicala si comunitatea politica in vederea constientizarii populatiei europene cu privire la excesul ponderal si recunoasterea obezitatii ca si afectiune cronica. Cetatenii europeni supraponderali si obezi primesc sprijin profesional pentru a-si controla greutatea corporala, a-si mentine sanatatea si a-si imbunatati calitatea vietii.

Misiunea Zilei Europene Impotriva Obezitatii este de a crea o Europa sanatoasa prin reducerea semnificativa a numarului de cetateni europeni care sufera sau chiar mor din cauza obezitatii, prin informare, controale medicale specializate, tratamente, cursuri si campanii speciale.

Iata ce activitati vor avea loc pe 22 mai 2010, in Romania, cu ocazia sarbatoririi Zilei Europene Impotriva Obezitatii:

  • In Bucuresti, in Parcul Herastrau se organizeaza demonstratii de fitness si dansuri, precum si competitii si alergari prin parcuri impreuna cu membrii RoClub Maraton.
  • In Bucuresti si in toate orasele resedinta de judet se vor instala corturi ale Societatii Nationale de Cruce Rosie, unde cei interesati isi pot masura greutatea, tensiunea si glicemia si se pot informa cu privire la obezitate si efectele ei.
  • In Cluj, in Piata Unirii, incepand cu orele 14.00, se organizeaza un mini-cross, activitati sportive, concursuri cu premii pentru parinti si copii, testari gratuite a starii de sanatate si diverse cursuri de informare legate de alegerile corecte pe care trebuie sa le facem pentru o viata sanatoasa.

Pentru  a ne feri de obezitate trebuie sa avem un regim alimentar sanatos, sa facem exercitii fizice zilnic si un control medical amanuntit cel putin odata pe an!

Lasă un răspuns