Vaselina cosmetică – bună sau dăunatoare tenului nostru

Categories Frumusete & ModaPosted on

vaselina cosmetica

Există multe opinii diferite, pro și contra, cu privire la utilizarea, siguranța și posibilele efecte secundare ale vaselinei ca un produs personal sau de îngrijire a pielii. Există opinia considerabilă de avertizare cu privire la pericole și există opinii de combatere care asigură utilizatorii că posibilitatea unor efecte secundare adverse sunt puține sau nici unul, cu condiția să fie luate măsuri adecvate în timpul procesului de fabricație și, de asemenea, în timpul utilizării produsului.

Cu ani în urmă, vaselina a fost considerată un remediu excelent pentru vindecarea taieturilor și arsurilor. Faptul că vaselina a fost folosită ca un lubrifiant de vindecare datează din 1800, când, conform legendei, unii oameni care lucrează pe platformele petroliere au constatat că substanța groasă pe care o forau au infundat forajul. Unul dintre bărbați au încercat substanța asupra unor taieturi și arsuri și a apărut la locul de muncă. Substanța inițială a fost în cele din urmă rafinată și a devenit un lubrifiant foarte popular și liniștitor. Comparativ cu alte produse de îngrijire a pielii de astăzi, vaselina rămâne ieftină, rămâne pe piele și nu pare să meargă prost în timp.

Vaselina, este un produs rezultat în urma forajului petrolului. Oamenii au folosit produse de vaselină de ani de zile pentru a preveni ridurile , pentru a calma buzele crăpate și pentru a hidrata pielea. De-a lungul timpului , hidrocarburile se pot acumula în organism, în special în cazul în care vaselina este frecată pe buze , ceea ce duce la cantități mici de a fi ingerate.

Unii experți cred că absorbția de hidrocarburi poate duce la riscuri crescute de sănătate, inclusiv a cancerului. Nu se recomandă utilizarea internă , ​​mai ales daca este facută frecvent. Mulți oameni inserează vaselina, în nări pentru a calma un nas inflamat. De-a lungul timpului , există un risc de a dezvolta boli pulmonare de la inhalarea lipoizilor cuprinși în vaselină.

Alți experți cred că nu există efecte secundare periculoase de a folosi vaselina daca este folosită corect. Vaselina nu a fost considerată un pericol pentru sănătate sau siguranță în Statele Unite ale Americii. Food and Drug Administration ( FDA ) monitorizează fabricarea de vaselină în timpul procesului de fabricație, pentru a preveni contaminarea de la agenți toxici.

Mai multe studii recente au indicat că vaselina nu vindecă. De asemenea , contrar afirmațiilor de mai devreme, vaselina nu ar trebui să fie aplicată direct pe arsuri proaspete deoarece se pot dezvolta infecții. Cercetări suplimentare au arătat că atunci când vaselina este aplicată pe piele, ea inhibă de fapt pielea, și o împiedică să respire oxigen.

În funcție de procesul de fabricație utilizat pentru fabricarea produselor care conțin vaselină, cercetările efectuate au indicat, de asemenea, posibilitatea unor proprietăți cancerigene care pot fi găsite în produsele cosmetice și alte produse care conțin vaselină, care pot crește riscul de a dezvolta cancer de sân. Mai multe țări au interzis vânzarea produselor care conțin vaselină ca o măsură de precauție împotriva expunerii la posibilele toxine .

Pentru oricine folosește vaselina, trebuie să ia câteva măsuri de precauție. Ca și în cazul tuturor produselor destinate consumului uman în sau pe corp , greșesc mereu pe partea de precauție. Citiți cu atenție etichetele produselor. Verificați ingredientele și conținutul și consultați întotdeauna medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă aveți orice îndoieli sau preocupări.

Lasă un răspuns