Top 5 cele mai bune alimente antioxidante care sporesc frumusețea naturală.

Categories Frumusete & ModaPosted on

Antioxidant-Diet

Antioxidantii sunt substante care ajuta la neutralizarea efectelor leziunilor celulare cauzate de radicalii liberi, și oxidare în organism, cum ar fi vitamina A și C. Ei pot ajuta la prevenirea bolilor cum ar fi cancerul, bolile de inima, boala Parkinson și reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, ele ajuta la incetinirea efectelor îmbătrânirii. Valoarea antioxidantilor de alimente poate fi calculată cu ajutorul capacității de absorbție a radicalilor de oxigen sau testul ORAC.

1 . Condimente

În ceea ce privește greutatea , condimente sunt unul dintre cele mai bune alimente antioxidante , deoarece acestea sunt bogate in antioxidanti . Cuișoarele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre condimente din valoarea lor ORAC de un singur cățel de usturoi de 300.000 de unitati . Scortisoara , oregano , rozmarin , salvie , cimbru , curcuma și vanilie sunt , de asemenea, condimente bogate in antioxidanti .

2 . Ciocolată

Surprinzator , ciocolata este , de asemenea, printre primele cele mai bune alimente antioxidante . Țineți minte că ciocolata neprelucrată conține mult mai multi antioxidanti decat ciocolata procesată.

3 . Cafea

Cafeaua este , de asemenea, una dintre cele mai bune alimente antioxidante , cu o valoare ORAC între 15.000 și 17.000. Deși valoarea ORAC a cafelei nu este la fel de mare ca și condimentele și ciocolata pură , dar in dieta o medie american , cafeaua este cea mai buna sursă de antioxidanți , conform unui studiu publicat de Universitatea din Scranton în 2005 .

4 . Fructe de padure

Fructele sunt , de asemenea, printre cele mai bune alimente antioxidante , dar fructele , care sunt extrem de bogate in antioxidanti sunt fructe de padure . Fructe de padure , cum ar fi mure , afine , chokeberries , afine , boabe de soc , zmeură și căpșuni sunt de asemenea surse bogate de antioxidanti .

5. Fructe uscate

În greutate, fructele uscate nu sunt numai cele mai bune alimente antioxidante, dar sunt foarte concentrate cu antioxidanți, deoarece acestea nu au un conținut de apă. Stafidele și prineșe uscate au cele mai puternice efecte antioxidante, deoarece valoarea lor ORAC este de peste 10.000 de unități și aproape 8.000 de unitati, respectiv. Merele uscate, curmalele, bucățile și perele sunt, de asemenea, bogate in antioxidanti.

Lasă un răspuns