5 alimente bogate în antioxidanți pe care trebuie sa le introduci în dieta ta

Categories Dieta & FitnessPosted on

antioxidanti

Antioxidantii protejează celulele din organism împotriva radicalilor liberi. Un anti – oxidant este orice compus care care împiedică oxidarea diverselor alte molecule în corpul nostru , protejând celulele noastre de impactul radicalilor liberi. Antioxidantii ne permit eliminarea acestor radicali liberi din organism, motiv esențial pentru o viață sănătoasă

Încorporează mai multe alimente bogate in antioxidanti in dieta ta de zi cu zi ar putea ajuta oferi celule cu materialele de care au nevoie pentru a lupta împotriva oxidării distructive și promovarea sănătății .

Mere

Merele sunt gustarea ideală și satisfac pofta de dulciuri , plus acestea oferă vitamine si antioxidanti care vă permit să vă păstrați sănătatea . Merele gustoase rosii mențin cea mai mare cantitate de antioxidanti .

Soia

Soia și produsele sale sunt considerate foarte avantajoase nu doar datorită conținutului bogat de proteine și fibre, dar și pentru calitățile lor antioxidante. Ea constă în soflavone în cantități substanțiale , care ajuta la neutralizarea radicalilor liberidin corpul nostru, care altfel ar putea cauza probleme de inflamație și cardiace . Studiul științific a arătat că de fapt asiaticii , care consumă cantități considerabile de soia în diferite tipuri sunt mai puțin predispuși la boli cardiovasculare și probleme cardio-vasculare similare , comparativ cu echivalenții lor occidentali .

Fructe de padure

Și , de asemenea, fiind fermecător de dulci , fructele de padure , cum ar fi zmeura , afinele și căpșunile prezintă o abundență de antioxidanți . Afine, zmeură și mure sunt bogate în proantocianidine , antioxidanti, care vă vor ajuta cu siguranță să evitați cancerul și problemele cu inima .

Broccoli

Aceasta legumă nutritivă conține vitamina C , vitamina A și acid folic , care luptă împotriva radicalilor liberi, îmbunătățesc sistemul imunitar , imbunătățesc sistemul de reproducere .

Usturoi

Usturoiul este folosit în întreaga lume ca un reprezentant cu o aromă nemaipomenită pentru practic orice fel de mâncare . Avantajele pentru sănătate ale usturoiului au fost bine proclamate de sute de ani , și usturoiul crud a fost de fapt folosit ca un antibiotic natural pentru a scapa de stressi de microorganisme periculoase . Usturoiul poate servi , de asemenea, pentru scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului , eliminarea contaminanților chimici din organism , evitând celulele canceroase și servind ca un antifungic si antiviral reprezentant . Un cățel de usturoi are vitaminele A , B și C , seleniu , iod , potasiu , fier , calciu , zinc și magneziu .

Lasă un răspuns