37 tipuri de faina si valorile lor nutritionale

Categories Dieta & FitnessPosted on

Timp de zeci de ani, faina de grau a fost singurul fel de faina folosit in mod obisnuit. Cu toate acestea, exista o abundenta de optiuni in prezent, fiecare cu propriile caracteristici si proprietati nutritionale.

Aceasta gama diversa de fainuri disponibile este facuta dintr-o varietate de alimente : cereale integrale, cereale rafinate, nuci, seminte, leguminoase si chiar radacini si tuberculi.

Acest articol ofera un rezumat al 37 de tipuri de faina si a valorilor lor nutritionale. Cum se compara toate?

1) Faina de ghinda

Faina de ghinda este una dintre optiunile de faina mai putin cunoscute, dar are un gust bun si poate fi folosita intr-o mare varietate de retete. Alimentele obisnuite de facut cu faina de ghinda includ painea, clatitele si terciul.

 • Tip de faina: nuca
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 501 calorii, 54,6 g carbohidrati, 30,2 g grasimi, 7,5 g proteine ​​(1)

2) Faina de migdale

Faina de migdale a crescut in popularitate in ultimii ani si este la moda printre persoanele cu dieta saraca in carbohidrati. In comparatie cu faina obisnuita, contine mai multe grasimi si mai putini carbohidrati.

Printre numeroasele sale utilizari, faina de migdale este de obicei folosita pentru a face paine, baze de pizza si deserturi.

 • Tip de faina: nuca
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 590 calorii, 18,7 g carbohidrati, 9,9 g fibre, 52,5 g grasimi, 21,4 g proteine ​​(2)

3) Faina de amarant

Amarantul este una dintre putinele plante care apartin familiei de cereale intregi, desi nu este o adevarata planta de iarba.

Faina facuta din amarant are un gust bogat si de nuca si este folosita in mod obisnuit pentru paine, prajituri / prajituri si un agent de ingrosare aromat in sosuri.

 • Tip de faina: cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 400 calorii, 71,4 g carbohidrati, 11,4 g fibre, 5,7 g grasimi, 14,3 g proteine ​​(3)

4) Faina de sageata

Dupa cum sugereaza si numele, faina de sageata este facuta cu amidon de sageata, un tip de tubercul originar din Indonezia.

Faina de sageata este adesea folosita ca agent de ingrosare in diverse feluri de mancare si, de asemenea, poate oferi produselor de copt o textura mai groasa si mai ferma decat faina de grau.

Din punct de vedere nutritional, este foarte bogat in carbohidrati, cu cantitati minime de grasimi si proteine.

 • Tip de faina: radacina/tubercul
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 357 calorii, 88,2 g carbohidrati, 3,4 g fibre, 0,1 g grasimi, 0,3 g proteine ​​(4)

5) Faina de orz

Orzul este una dintre adevaratele cereale integrale si este o specie de planta iarba.

Faina este adesea folosita alaturi de faina de grau in produsele de paine.

O gama de retete contine faina de orz pentru produse de copt, cum ar fi prajiturile si clatitele.

Din punct de vedere nutritional, faina de orz este saraca in grasimi si relativ bogata in fibre si proteine.

 • Tip de faina: cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 345 calorii, 74,5 g carbohidrati, 10,1 g fibre, 1,6 g grasimi, 10,5 g proteine ​​(5)

6) Faina de paine

Dupa cum sugereaza si numele, faina de paine apare de obicei in retetele pentru a face paine.

Faina de paine are un continut de proteine ​​putin mai mare decat faina de grau tipica, astfel da painii mai multa elasticitate.

 • Tip de faina: cereale rafinate
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 361 calorii, 72,5 g carbohidrati, 2,4 g fibre, 1,7 g grasimi, 12,0 g proteine ​​(6)

7) Faina de orez brun

Faina de orez brun este macinata din boabe integrale de orez brun si este o optiune oarecum populara de faina fara gluten.

Aceasta faina are o aroma de nuca si poate fi un ingredient intr-o gama larga de retete, de la baze de paine si pizza pana la prajituri si prajituri.

 • Tip de faina: cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 363 calorii, 76,5 g carbohidrati, 4,6 g fibre, 2,8 g grasimi, 7,2 g proteine ​​(7)

8) Faina de hrisca

Faina de hrisca este macinata din hrisca, un tip de cereale integrale denumit uneori „pseudograu”.

Acest lucru se datoreaza faptului ca hrisca este din punct de vedere botanic o planta si nu este o adevarata iarba sau cereale.

Faina de hrisca este folosita in diverse retete, iar fidea de hrisca (cunoscuta sub numele de soba) si terci de hrisca sunt predominante.

 • Tip de faina: cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 335 calorii, 70,6 g carbohidrati, 10,0 g fibre, 3,1 g grasimi, 12,6 g proteine ​​(8)

9) Faina de manioc

Faina de manioc provine dintr-un tubercul cu amidon numit manioc si are un gust de nuca si savuros.

Este destul de bogat in fibre si se bucura de popularitate ca optiune de faina fara gluten.

Faina de manioc este adesea folosita singura in retete pentru orice, de la paine, cruste de pizza si tortilla pana la prajituri si prajituri.

 • Tip de faina: radacina/tubercul
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 375 calorii, 87,5 g carbohidrati, 3,1 g fibre, 0 g grasimi, 3,1 g proteine ​​(9)

10) Faina de castane

Desi nu este la fel de cunoscuta ca alte fainuri de nuci, faina de castane este o optiune populara.

Castanele sunt unice printre nuci pentru nivelurile lor ridicate de amidon si aroma usor dulce, care confera fainii lor fine caracteristicile de dorit.

Cunoscuta ca farina dolce in Italia, traducerea in engleza a acestui cuvant este „faina dulce” (10).

Dintre numeroasele sale utilizari, faina de castane este cel mai frecvent utilizata pentru retete de deserturi, cum ar fi prajiturile, prajiturile si clatitele.

Baza de date nutritionala USDA nu are in prezent valori publicate pentru faina de castane. Cu toate acestea, conform My Fitness Pal, faina de castane ofera urmatoarele valori nutritionale (11).

 • Tip de faina: nuca
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 371 calorii, 78,0 g carbohidrati, 9,0 g fibre, 3,0 g grasimi, 6,0 g proteine

11) Faina de naut

Faina de naut provine din fasolea garbanzo, cunoscuta mai frecvent sub numele de naut.

Faina are un gust bland si usor dulce si este o alegere populara fara gluten.

Faina de naut poate fi folosita in acelasi mod ca faina de grau obisnuita, cum ar fi pentru a face paine, prajituri si sosuri de ingrosare.

Din punct de vedere nutritional, faina de naut are un continut mai mare de fibre si proteine ​​decat multe fainuri.

 • Tip de faina: leguminoase
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 387 calorii, 57,8 g carbohidrati, 10,8 g fibre, 6,7 g grasimi, 22,4 g proteine ​​(12)

12) Faina de cocos

Faina de cocos provine din carnea uscata a nucii de cocos si este o sursa exceptional de bogata de fibre si grasimi.

Datorita naturii sale fibroase, faina de cocos poate avea efect de uscare la coacere, de aceea este important sa nu folositi prea mult.

Faina de cocos poate lega o multime de alimente diferite, poate actiona ca un agent de ingrosare si poate creste fermitatea produselor de copt. Poate fi folosit in orice, de la cruste de pizza si paine la prajituri, prajituri si supe.

 • Tip de faina: nuca
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 400 calorii, 60,0 g carbohidrati, 33,3 g fibre, 13,3 g grasimi, 20,0 g proteine ​​(13)

13) Faina de porumb

Faina de porumb contine toate partile boabelor intregi de porumb si, din acest motiv, este recunoscuta ca cereale integrale.

Cu o culoare galben pal, faina de porumb este folosita in diverse retete care implica paine, prajituri, prajituri, clatite si multe altele.

La fel ca majoritatea fainurilor, poate, de asemenea, sa ingroase diferite feluri de mancare, sosuri si supe.

 • Tip de faina: cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 361 calorii, 76,8 g carbohidrati, 7,3 g fibre, 3,9 g grasimi, 6,9 g proteine ​​(14)

14) Faina de greieri

Faina de greieri poate nu va fi la fel de atragatoare ca alte fainuri pentru unii oameni, si este de inteles.

Cu toate acestea, aceasta faina - facuta din insecte greieri - a crescut in popularitate in ultimii ani si este vazuta ca o optiune de faina durabila, bogata in proteine.

Faina tinde sa fie amestecata cu o a doua faina in retete, mai degraba decat folosita singura si poate fi folosita intr-o mare varietate de retete.

Conform bazei de date CRDB, accesata prin Cronometer, valorile nutritionale pentru faina de greieri sunt prezentate mai jos (15).

 • Tip de faina: insecta
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 417 calorii, 8,3 g carbohidrati, 8,3 g fibre, 16,7 g grasimi, 66,7 g proteine

15) Faina cu continut ridicat de gluten

Faina bogata in gluten este un tip de faina de grau si este asemanatoare cu faina de paine, dar cu un continut si mai mare de proteine.

Acest tip de faina tinde sa fie potrivit pentru retetele de coacere in care se doreste o textura mai ferma, mai mestecata.

 • Tip de faina: cereale rafinate
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 333 calorii, 70,0 g carbohidrati, 3,3 g fibre, 0 g grasimi, 13,3 g proteine ​​(16)

16) Faina de mana

Kamut este un nume de marca pentru o tulpina foarte veche de grau numita grau khorasan, care este adesea comercializata ca „bob stravechi”.

Faina de Kamut este foarte asemanatoare cu faina de grau integral, in afara de continutul de fibre putin mai mare si se spune ca are un gust usor diferit.

Faina poate fi folosita in acelasi mod ca faina integrala obisnuita.

Conform bazei de date NCC Nutrition, accesata prin Cronometru, iata proprietatile nutritionale ale fainii de kamut (15).

 • Tip de faina:  cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 337 calorii, 70,6 g carbohidrati, 11,1 g fibre, 2,1 g grasimi, 14,5 g proteine

17) Faina de lupin

Faina de lupin este o faina obtinuta din fasole de lupin, un tip unic de leguminoase.

In mod interesant, fasolea de lupin are un continut extrem de ridicat de fibre si proteine, dand fainii de lupin aceste proprietati.

Faina poate functiona in diverse retete si produse de copt, cum ar fi paine, prajituri, clatite, cruste de pizza si multe altele. Cu toate acestea, mai frecvent tinde sa fie folosit alaturi de alte fainuri.

 • Tip de faina:  leguminoase
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 247 calorii, 40,0 g carbohidrati, 36,7 g fibre, 6,7 g grasimi, 40,0 g proteine ​​(17)

18) Faina de mei

Faina de mei este produsa din mei, un tip de cereale integrale fara gluten.

In timp ce faina de mei este folosita cel mai adesea alaturi de alte fainuri de copt, poate fi folosita si singura.

Faina este folosita in mod obisnuit in retete de paine, prajituri si prajituri.

 • Tip de faina:  cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 382 calorii, 75,1 g carbohidrati, 3,5 g fibre, 4,3 g grasimi, 10,8 g proteine ​​(18)

19) Faina de ovaz

Faina de ovaz este o faina integrala obtinuta din ovaz. De asemenea, faina nu contine gluten, cu conditia sa nu existe o contaminare incrucisata cu alte cereale (19).

Uneori, faina de ovaz este folosita alaturi de alte fainuri, dar poate fi folosita si ca inlocuitor de faina de grau gram pe gram.

 • Tip de faina:  cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 404 calorii, 65,7 g carbohidrati, 6,5 g fibre, 9,1 g grasimi, 14,7 g proteine ​​(20)

20) Faina de patiserie

Faina de patiserie este o varietate foarte rafinata de faina de grau, conceputa pentru a oferi produselor de patiserie o textura mai usoara.

In comparatie cu faina de grau obisnuita, are un continut mai mare de carbohidrati si un nivel mai scazut de proteine.

Faina de patiserie poate fi folosita ca inlocuitor direct pentru faina obisnuita de grau.

 • Tip de faina:  cereale rafinate
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 359 calorii, 77,2 g carbohidrati, 1,6 g grasimi, 8,8 g proteine ​​(21)

21) Faina de arahide

Facuta din arahide macinate fin, aceasta faina provine din punct de vedere tehnic dintr-o leguminoasa.

Cu toate acestea, la fel cum arahidele sunt adesea denumite nuci, aici ne vom referi la faina de alune ca faina de nuci.

Faina de arahide are un gust usor dulce si puternic de nuca si este foarte bogata in proteine. Poate functiona bine ca inlocuitor al fainii de grau intr-o gama de retete diferite.

 • Tip de faina:  nuca
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 327 calorii, 31,3 g carbohidrati, 15,8 g fibre, 21,9 g grasimi, 33,8 g proteine ​​(22)

22) Faina de cartofi

Desi este o varietate mai putin cunoscuta de faina, faina de cartofi are un gust bland si are o textura oarecum similara cu faina de grau.

Faina functioneaza bine ca agent de ingrosare pentru sosuri si supe si poate fi folosita si la copt, la fel ca faina de grau.

Faina de cartofi nu contine gluten si este bogata in carbohidrati si foarte saraca in grasimi.

 • Tip de faina:  radacina/tubercul
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 357 calorii, 83,1 g carbohidrati, 5,9 g fibre, 0,34 g grasimi, 6,9 g proteine ​​(23)

23) Faina de quinoa

Quinoa este o alta dintre asa-numitele „pseudograine” deoarece nu este o specie de iarba adevarata.

Faina din quinoa este clasificata ca faina integrala si este una dintre cele mai populare optiuni fara gluten.

Faina de quinoa are o textura similara cu cea a fainii de grau si poate fi folosita fie impreuna, fie ca inlocuitor in retete.

Din punct de vedere nutritional, faina de quinoa este relativ bogata atat in ​​proteine, cat si in fibre, in comparatie cu faina obisnuita.

 • Tip de faina:  cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 393 calorii, 64,3 g carbohidrati, 7,1 g fibre, 7,1 g grasimi, 14,3 g proteine ​​(24)

24) Faina de linte rosie

Este cu siguranta una dintre optiunile de faina mai putin cunoscute, dar faina de linte rosie este un lucru si este destul de hranitoare.

Faina de linte rosie nu contine gluten, este bogata in fibre si proteine ​​si functioneaza bine in multe retete.

Faina poate fi folosita pentru a face paine, prajituri, paine, clatite si multe altele.

Conform bazei de date CRDB, accesata prin Cronometru, faina de linte rosie ofera urmatoarele valori nutritionale (15):

 • Tip de faina:  leguminoase
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 337 calorii, 57,6 g carbohidrati, 7,6 g fibre, 1,7 g grasimi, 26,0 g proteine

25) Faina de secara

Secara este un fel de cereale integrale care este strans legata de grau. Faina din secara este adesea folosita pentru a face paine de secara, o paine inchisa la culoare, cu o textura grosiera.

Faina de secara tinde sa faca produse de panificatie cu caracteristici mai dense si mai grele decat faina de grau. Faina este clasificata ca cereale integrale si contine gluten.

Din punct de vedere nutritional, faina medie de secara este moderat ridicata atat in ​​fibre, cat si in proteine.

 • Tip de faina:  cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 349 calorii, 75,4 g carbohidrati, 11,8 g fibre, 1,5 g grasimi, 10,9 g proteine ​​(25)

26) Faina auto-crescatoare

Faina auto-crescatoare este aproape aceeasi cu faina de grau universala, in afara de pre-includerea prafului de copt. In unele tari, inclusiv in Statele Unite, faina auto-crescatoare contine si sare adaugata.

In comparatie cu faina de grau obisnuita, faina auto-levanta are un continut mai mic de proteine, ceea ce confera produselor de panificatie o textura mai usoara.

Faina auto-crescatoare este o optiune populara de faina pentru toate tipurile de coacere si gatit.

Conform setului de date integrat pentru compozitia alimentelor (CoFID), proprietatile nutritionale ale fainii auto-crescatoare sunt prezentate mai jos (26).

 • Tip de faina: cereale rafinate
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 353 calorii, 83,6 g carbohidrati, 4,0 g fibre, 1,5 g grasimi, 8,9 g proteine

27) Faina de gris

Grisul este un tip de faina de grau facuta din grau dur macinat. Are un continut ridicat de gluten (si, prin urmare, de proteine).

Una dintre cele mai comune utilizari ale fainii de gris este prepararea pastelor, dar este folosita si in multe retete diferite de copt.

 • Tip de faina: cereale rafinate
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 357 calorii, 73,8 g carbohidrati, 4,8 g fibre, 1,2 g grasimi, 11,9 g proteine ​​(27)

28) Faina de sorg

Faina de sorg este o optiune de faina integrala.

Faina provine din sorg, care este o planta din familia ierburilor. Sorgul nu contine gluten, iar faina poate fi folosita ca inlocuitor al fainii de grau in unele retete.

Cu toate acestea, deoarece nu are gluten, sorgul nu ofera aceeasi textura lipicioasa / ferma in produsele de panificatie. Din acest motiv, se foloseste uneori alaturi de agenti de ingrosare.

 • Tip de faina: cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 359 calorii, 76,6 g carbohidrati, 6,6 g fibre, 3,3 g grasimi, 8,4 g proteine ​​(28)

29) Faina de susan

Faina de susan se face de obicei prin macinarea semintelor de susan dupa ce au fost presate pentru uleiul lor.

Prin urmare, aceasta faina este mai mica in grasimi decat semintele de susan obisnuite si are o aroma de nuca.

Deoarece este o faina de seminte, faina de susan nu contine gluten si are un continut mai mare de proteine ​​si grasimi decat optiunile de faina pe baza de cereale.

Faina de susan poate fi folosita in numeroase retete si este de obicei folosita in combinatie cu alte fainuri.

 • Tip de faina: seminte
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 382 calorii, 35,1 g carbohidrati, 11,9 g grasimi, 40,3 g proteine ​​(29)

30) Faina de soia

Soia este probabil cea mai populara leguminoasa la nivel mondial, iar faina lor este bogata in fibre si proteine.

Desi exista faina de soia „dezgrasata”, cea mai mare parte a fainii de soia tinde sa contina toata boabele de soia.

Faina este de obicei folosita alaturi de alte fainuri si poate fi folosita in diverse produse de patiserie si pentru ingrosarea sosurilor si a supelor.

 • Tip de faina: leguminoase
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 439 calorii, 30,4 g carbohidrati, 9,7 g fibre, 21,9 g grasimi, 38,1 g proteine ​​(30)

31) Faina de spelta

Spelta este un alt tip de cereale care are asemanari stranse cu graul. Faina obtinuta din acest cereal tinde sa includa toate partile miezului de cereale, ceea ce inseamna ca este o faina integrala.

In comparatie cu faina de grau, faina de spelta contine cantitati putin mai mari de fibre si proteine.

Faina poate fi folosita si ca inlocuitor direct al fainii de grau in retete.

 • Tip de faina: cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 367 calorii, 73,3 g carbohidrati, 13,3 g fibre, 1,7 g grasimi, 16,7 g proteine ​​(31)

32) Faina de seminte de floarea soarelui

Faina de seminte de floarea soarelui este o faina foarte fina, cu gust usor. Se face prin macinarea semintelor intregi de floarea soarelui, de obicei dupa ce le-a fost extras uleiul.

Deoarece este o faina de seminte, este mult mai bogata in proteine ​​decat faina pe baza de cereale.

Faina de floarea soarelui poate fi folosita intr-un mod similar cu faina de migdale si faina de susan.

 • Tip de faina: seminte
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 326 calorii, 35,8 g carbohidrati, 5,2 g fibre, 1,7 g grasimi, 48,1 g proteine ​​(32)

33) Faina de tapioca

Faina de tapioca este strans legata de faina de manioc, iar ambele fainuri provin din radacina de manioc.

Cu toate acestea, diferenta majora este ca faina de tapioca este facuta numai din amidonul din manioc, mai degraba decat din intreaga radacina.

Ca urmare, faina de tapioca contine mai putine fibre decat faina de manioc.

Faina de tapioca este probabil cea mai cunoscuta folosita pentru a face bilele de perle din ceaiul cu bule. De asemenea, poate fi folosit pentru a face o mare varietate de produse de patiserie.

 • Tip de faina: radacina/tubercul
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 333 calorii, 86,7 g carbohidrati, 0 g fibre, 0 g grasimi, 0 g proteine ​​(33)

34) Faina de teff

Faina de teff este o optiune fara gluten si din cereale integrale facuta dintr-un cereal originar din Africa numit Teff.

Aceasta faina poate fi folosita pentru a face o gama larga de produse de copt, cum ar fi paine, prajituri, prajituri si clatite. Cu toate acestea, este de obicei folosit alaturi de alte fainuri, mai degraba decat singur.

 • Tip de faina: cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 371 calorii, 77,1 g carbohidrati, 5,7 g fibre, 2,9 g grasimi, 11,4 g proteine ​​(34)

35) Faina de grau (faina universala)

Cunoscuta uneori ca faina universala sau faina alba, faina obisnuita de grau este faina rafinata care contine doar endospermul (amidonul) din boabe.

In ciuda acestui fapt, este cea mai populara si mai folosita faina din lume.

Unele motive pentru aceasta includ gustul bland al fainii si capacitatea acesteia de a adauga o structura ferma produselor de panificatie.

Pe langa faptul ca figureaza in retetele pentru toate produsele de copt, faina de grau este, de asemenea, folosita in mod obisnuit pentru a ingrosa sosurile si supele.

 • Tip de faina: cereale rafinate
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 364 calorii, 76,3 g carbohidrati, 2,7 g fibre, 1,0 g grasimi, 10,3 g proteine ​​(35)

36) Faina alba de orez

Faina de orez alb este o alternativa mai rafinata la faina de orez brun si are un gust mai bland si o textura mai usoara.

Aceasta faina este folosita intr-o mare varietate de retete, de la produse de copt pana la taitei de orez si pentru ingrosarea mancarurilor gatite.

 • Tip de faina: cereale rafinate
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 366 calorii, 80,1 g carbohidrati, 2,4 g fibre, 1,4 g grasimi, 6,0 g proteine ​​(36)

37) Faina de grau integrala

Faina integrala include miezul de cereale integrale: tarate, germenii si endospermul.

In functie de tara, denumirile faina integrala de grau si faina integrala sunt folosite alternativ.

Aceasta forma de faina de grau contine un continut mai mare de fibre si proteine ​​decat faina universala si are o aroma mai bogata de nuca si savuroasa.

Poate fi folosit in toate retetele care necesita faina de grau si va oferi un profil nutritional ceva mai bun in produsul finit.

 • Tip de faina: cereale integrale
 • Valori nutritionale de baza la 100 g: 332 calorii, 74,5 g carbohidrati, 13,1 g fibre, 2,0 g grasimi, 9,6 g proteine ​​(37)

Ce tip de faina este cea mai buna alegere?

Nu exista un raspuns corect pentru ce tip de faina este „cea mai buna” alegere.

Asta depinde de daca cineva doreste sa gaseasca o faina fara gluten, o optiune bogata in proteine, faina care ofera cele mai multe fibre si asa mai departe.

Cu toate acestea, toate fainurile ofera propriile caracteristici unice si profiluri nutritionale.

„Cea mai buna” faina depinde doar daca acele caracteristici indeplinesc scopul persoanei care o foloseste.