Strugurii – beneficii miraculoase pentru sanatate

Categories Dieta & FitnessPosted on

beneficii struguri

Strugurii sunt, dupa portocale, cele mai cultivate fructe de pe pamant. Nici nu e de mirare, întrucat beneficiile lor sunt imense! Atat pentru sanatate cat si pentru frumusete, strugurii sunt niste fructe cu adevarat remarcabile!

Datorita continutului de flavonoizi (chercetina si resveratrol), strugurii au capacitatea de a ne proteja inima. Intr-un studiu care a constat in luarea unor probe de sange de la 20 de participanti inainte si dupa ce au consumat struguri (sau suc proaspat de struguri), cercetatorii au descoperit cateva efecte pozitive asupra sanatatii:

  • depurativ-detoxifiant (diuretic, laxativ)
  • alcalinizant, fiind folosite in afectiuni reumatismale, metabolice (guta), litiaze biliare si urinare, in constipatie;
  • stimuleaza secretiile biliare si peristaltismul, imbunatatind digestia;
  • fluidizeaza sangele si normalizeaza nivelul TA;
  • scad nivelul colesterolului din sange;
  • de asemenea folosite, in hipercolesterolemii, ateroscleroza;
  • au efect tonic asupra sistemului nervos (prin vitamina B), remineralizant, antiinflamator.

Tot mai multe studii au aratat ca resveratrolul actioneaza atat preventiv, cat si curativ la nivel cardiovascular, deoarece imbunatateste circulatia periferica si cerebrala, scade colesterolul „rau”, previne aparitia placilor de aterom. Datorita actiunii antioxidante, creste imunitatea, impiedicand atat dezvoltarea celulelor canceroase, cat si diseminarea lor.

Bogati in antioxidanti, in special strugurii negri (contin cel mai puternic antioxidant din lume: resveratrolul), strugurii protejeaza inima si vasele de sange, reducand stresul oxidativ, cunoscut a fi factor de risc pentru ateroscleroza.

Lasă un răspuns