Rădăcina de ghimbir – beneficii diverse pentru sănătate

Categories Dieta & FitnessPosted on

 

mmmm

Inconfundabilă picantă și aromată, rădăcina de ghimbir proaspată adaugă un Zing la multe feluri de mâncare. Mult timp folosit ca un remediu pentru multe afectiuni de la răceli la cancer, ghimbirul a fost în centrul recentelor cercetări menite să dezvăluie adevăratul său potențial terapeutic.

Partea plantei recunoscuta ca radacina de ghimbir nu este de fapt o rădăcină , ci un rizom – rezultând tulpina subterana orizontală muguri de mai sus și rădăcini de mai jos. Ghimbirul a devenit un produs comercial important pentru Imperiul Roman pentru proprietatile sale medicinale . Ghimbirul este cultivat în Asia și în zonele tropicale , India este cel mai mare producător .

Ghimbirul poate ameliora greata si varsaturile din cauza capacității sale de a perturba și expulza din intestin . Ghimbirul pare sa se acumuleze in tractul gastro-intestinal , ceea ce poate ajuta la atenuarea problemelor de stomac. Intr-un studiu publicat in numarul din 2007 al ” Journal of Medical Association din Thailanda „, cercetatorii au descoperit ca ghimbirul pare a fi mai eficient decât vitamina B – 6 în ameliorarea greței și vărsăturilor în timpul sarcinii .

Radacina de ghimbir are un nivel foarte ridicat de antioxidanti – mai mare decât multe fructe de padure – ceea ce il face un apărător excelent împotriva deteriorarii celulelor si a bolilor asociate cauzate de radicalii liberi . Ghimbirul continuă să fie centrul de cercetare in investigarea rolului său în prevenirea cancerului de limfom , de san , ficat , piele , vezicii urinare si de cancer colorectal. Ghimbirul are , de asemenea, proprietati anti – inflamatorii . Intr-un studiu publicat in numarul din 2009 ” Jurnalul de Medicina Complementara si Alternativa „, cercetatorii au descoperit ca ghimbir este la fel de eficace ca ibuprofenul in ameliorarea durerilor menstruale .

Lasă un răspuns