Motive pentru care are trebui să mănânci cireșe în fiecare zi

Categories Dieta & FitnessPosted on

beneficii cirese

„Super-fructele Americii”,cireșele, sunt o hrană vitală pentru o viață lungă și sănătoasă. O cană de cireșe conține 90 de calorii, cu o sursă de mare de fibre , proteine ​​, și vitamina A și C , spune Departamentul pentru Agricultură ( USDA ) al Statelor Unite .

Cireșele sunt produse alimentare delicioase și hrănitoare cumulte ingrediente esențiale, cum ar fi : Antioxidanți, minerale, acid elagic , vitamina C , vitamina A , Bioflavonoidele , Melatonina , Antocianinele , și perilil .
Un studiu clinic efectuat la Universitatea din Michigan a constatat pentru prima dată că antioxidanții din tarta de cireșe face sânge uman să stimuleze activitatea antioxidantă . Doisprezece adulți sănătoși, în varsta de 18 până la 25 de ani, au fost repartizați aleatoriu pentru a consuma fie o jumătate sau trei cești de cirese congelate . După ce participanții au mâncat cireșe, cercetatorii au analizat sângele și urina lor și au constatat o creștere a activității antioxidante de până la 12 ore de la consumul de cireșe.

Există multe beneficii de sănătate pe care le putem obține de la cireșe . Cireșele sunt unul dintre fructele foarte scăzut de calorii , cu toate acestea , ele sunt sursă bogată de elemente nutritive , vitamine și minerale . Cireșele au un gust dulce și sunt, de asemenea, un ingredient excelent pentru o varietate de opțiuni pentru micul dejun , prânz și cină .

A se vedea tabelul de mai jos pentru mai multe informații detaliate despre valorile nutriționale ale cireșelor:

Valoarea nutritivă la 100 g
Energie 263 kJ
Carbohidrați 16 g
– Zaharuri 12,8 g
– Fibre alimentare 2,1 g
Grăsime 0,2 g
Proteine ​​1,1 g
Vitamina A echiv . 3 pg
beta – caroten 38 pg
luteina si zeaxantina 85 de micrograme
Tiamina 0.027 mg
Riboflavina 0.033 mg
Niacin 0.154 mg
Acidul pantotenic 0.199 mg
Vitamina B6 0.049 mg
Acidul folic 4 micrograme
Colină 6,1 mg
Vitamina C 7 mg
Vitamina K 2,1 micrograme
Calciu 13 mg
Fier 0,36 mg
Magneziu 11 mg
Mangan 0,07 mg
Fosfor 21 mg
222 mg de potasiu

Lasă un răspuns