Importanta ingrijirii zonei intime dupa actul sexual

Categories DiversePosted on

A face sex este una dintre cele mai intime legaturi pe care cineva le poate forma cu o alta persoana. Desi sexul poate fi distractiv, este, de asemenea, unul dintre acele lucruri pe care oamenii ar trebui sa le indeplineasca cu consimtamant si ingrijire.

Multi oameni pun un accent semnificativ pe lucrurile care au loc inainte si in timpul sexului, cum ar fi starea de spirit si ambianta. Multi oameni nu reusesc sa ia in considerare ingrijirea ulterioara care trebuie sa aiba loc odata ce toata distractia s-a terminat.

Ingrijirea zonei intime este foarte importanta

Ingrijirea sexuala este, de asemenea, cruciala pentru toata lumea, mai ales pentru cei care intalnesc escorte de pe femeisex.ro. In timpul unui contact sexual are loc un schimb de secretii care contin diversi microbi. Ei bine, acesti microbi pot crea probleme destul de serioase in plan intim daca persoanele implicate in actul sexual nu isi ingrijesc zona intima inainte si dupa actul sexual.

Sentimentele negative care apar dupa actul sexual nu au o sursa clara in conformitate cu unele cercetari. Totusi, unele studii au ajuns la concluzia ca pot fi cauzate de stres, abuzuri trecute sau traume, hormoni sau sentimente generale despre sex.

Intr-un studiu realizat in 2015, cercetatorii au descoperit ca 46,2% dintre femei au raportat sentimente de dismorfie post-coitala. Intr-un alt studiu realizat in 2019, cercetatorii au vazut ca 41% dintre barbati au raportat ca au experimentat aceleasi sentimente in timpul vietii lor si 20,2% au raportat ca s -au simtit astfel in ultimele patru saptamani.

Desi aceste studii reprezinta doar o fractiune de adulti activi sexual, arata ca atat barbatii, cat si femeile trebuie sa acorde prioritate ingrijirii zonei intime. Sexul ar trebui sa fie o experienta pozitiva si distractiva pentru ambele parti, unde nimeni nu este lasat sa se simta vinovat, rusinat sau nefericit ulterior.

Ingrijirea zonei intime trebuie sa fie zilnica, ba chiar de mai multe ori pe zi daca este cazul. De asemenea, pentru ca aceasta zona este foarte sensibila, este important sa se foloseasca doar produse special create pentru aceasta zona a corpului.

Creeaza o relatie mai profunda cu partenerul

Este vorba despre procesul dupa relatiile sexuale in care ambele parti isi fac timp sa aiba grija si sa se hraneasca reciproc, mai ales dupa o sesiune intensa. Ingrijirea ulterioara pentru femei poate include multe lucruri, cum ar fi imbratisarea, reflectarea asupra a ceea ce s-a intamplat sau imbratisarea usoara reciproca.

Acest fapt deschide usa pentru dragoste si compasiune pentru a coexista intr-un astfel de spatiu intim. Ingrijirea ulterioara este mai mult decat esentiala pentru o sanatate sexuala perfecta, atat pentru femei cat si pentru barbati.

Facand acel pas suplimentar poate crea o legatura mai profunda cu cealalta persoana, dar, de asemenea, sa creeze mai multa incredere in dormitor dintre ambele parti. Cand partenerii isi creeaza acest spatiu sigur unul pentru celalalt, ei vor putea sa inteleaga reciproc experientele si sa invete cum sa le imbunatateasca pentru data viitoare.

Pe langa a-l face pe celalalt partener sa se simta mai bine si sa inteleaga experienta sexuala, comunicarea dupa sex poate demola si acele sentimente rusinoase sau vinovate pe care oamenii le asociaza cu sexul. Unii oameni pot lega aceste sentimente nefericite cu sexul din cauza rusinii pe care le-ar fi putut prelua de la societate, familie sau parteneri precedenti.

Aceleasi emotii neplacute pe care oamenii le simt dupa sex nu sunt experimentate doar de femei, ci si de barbati. Adesea, barbatilor nu le este permis sa isi arate emotiile pe motiv ca acestea sunt considerate o slabiciune. Daca vrei ca relatia ta sa fie una armonioasa, atunci exprimarea emotiilor este o regula de baza.