Ce detalii trebuie sa iei in considerare daca doresti sa cumperi un inel de logodna de epoca?

Categories DiversePosted on

De ce toata lumea se indragosteste de inelele de logodna de epoca?

Cu un sentiment incontestabil de romantism si mister, inelele antice sunt deosebit de frumoase si vin cu o avertizare durabila, spune Rachel Garrahan.

Anul 2020 a fost cel mai bun moment pentru relatiile romantice. Inchisi acasa luni la rand, tolerandu-si reciproc apelurile nesfarsite Zoom ale celuilalt, impreuna cu gestionarea stresului legat de locul de munca si grijile legate de bani au facut ca unii sa dea paharul. Dar, pentru multi oameni fortati sa-si puna viata in asteptare, a confirmat exact contrariul.  61% dintre respondentii la sondajul sau recent au spus ca perioadele de izolare nationala i-au facut sa realizeze ca relatiile lor sunt cel mai important lucru din viata lor.

Ilias Kapsalis de la Bentley & Skinner, magazinul London Piccadilly care are 140 de ani de experienta in comertul cu bijuterii antice, spune ca a fost placut surprins de numarul de cupluri care s-au logodit in 2020, transformand astfel un an nu foarte grozav intr-unul de dragoste suprema. . „Am avut multe angajamente anul acesta”, spune el. „Multe cupluri s-au logodit in timpul blocarii si apoi au intrat in magazin odata ce blocarea s-a incheiat.”

Si nu e de mirare: inelele de logodna antice si de epoca intra intr-o perioada reinnoita de popularitate. Nu numai ca inelele antice, care sunt clasificate la 50 de ani sau mai mult, ofera adesea un nivel superior de maiestrie fata de modelele mai recente, fiind realizate in intregime manual, ele poseda si o calitate unica pe care logoditii de astazi o cauta intr-un inel. „Mai ales dupa anul pe care tocmai l-am avut, a gasi ceva personal si cu sens este mai important ca niciodata”, spune Guy Burton de la Hancocks. „Exista un romantism si un farmec despre inelele antice si pietrele pretioase antice care nu pot fi replicate.”

Pe masura ce oamenii isi dau seama ca nu trebuie doar sa se multumeasca cu inelul standard cu diamante rotunde, inelele second-hand ofera, de asemenea, o gama nesfarsita de optiuni de design, in functie de stilul si epoca preferata. „Este o oportunitate de a face o declaratie despre tine”, spune Sophie Jackson de la Mayfair's Symbolic & Chase. „In ultimii cinci ani si ceva, oamenii au devenit din ce in ce mai aventurosi... de la un inel din secolul al XIX-lea cu un sarpe care tine un diamant in gura pana la un inel de cocktail indraznet si gros din anii 1950. Femeile in special sunt mai curajoase in alegerile lor. Daca un barbat alege, tinde sa greseasca din partea prudentei.”

S-ar putea sa doriti sa canalizati inclinatiile renascentiste ale lui Alessandro Michele de la Gucci, care are o pasiune pentru inelele Tudor, calitatea lor complicata, lucrata manual, sugerand o viata anterioara care este atat romantica, cat si misterioasa. Inelele Fede, care dateaza inca de la vechii romani, au doua maini care se strang dulce una pe cealalta si au fost populare in perioada georgiana. Inelele victoriane sunt puternic impregnate de semnificatie simbolica, iar sculptura lor complicata si proportiile delicate sunt incontestabil romantice. In egala masura, s-ar putea sa preferi liniile curate si formele geometrice ale perioadei Art Deco sau atractia retro a inelelor de rochii de la mijlocul secolului. Singurul lucru de care trebuie sa fii sigur este ca nu alegi un inel pe baza unei tendinte actuale sau a unui capriciu trecator. „Asigura-te ca este ceva ce vei iubi pentru totdeauna”, spune Jackson.

Kapsalis subliniaza un alt motiv pentru popularitatea inelelor second-hand si acesta este dorinta din ce in ce mai mare – in special in randul cuplurilor tinere – de a gasi o optiune durabila atunci cand alegeti un inel de logodna. Negand nevoia de a dezgropa pietre pretioase proaspete sau metale pretioase, un inel antic sau de epoca este cel mai bun in gandire ecologica. Iar daca ai nevoie de mai multa convingere, te poti bucura de a nu fi nevoit sa platesti TVA pentru un articol second-hand. „Asa, poti pune mai multi bani in ring in sine”, spune Kapsalis, zambind. 

Investitia intr-un inel antic poate fi intimidant pentru cei neinitiati. Preocuparile cu privire la inelele de imitatie care sunt trecute drept antichitati autentice este o preocupare legitima si una care poate fi evitata doar mergand la un dealer reputat care are o reputatie solida bazata pe ani de experienta. Omneque, noul retailer online de inele second-hand este o alta optiune: toate piesele de pe site sunt verificate de expertii in bijuterii Vivienne Becker si Joanna Hardy. Burton spune ca cel mai important lucru in a ajuta un cuplu sa-si aleaga inelul pentru totdeauna este sa-si acorde timp pentru a-i educa despre ceea ce se uita, astfel incat sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza. „Un inel de logodna nu este doar valoros din punct de vedere financiar, ci are o valoare emotionala si sentimentala uriasa si vrei ca ei sa se simta increzatori in alegerea lor”, spune el.