Festivaluri europene 2010

Categories MuzicaPosted on

Festivaluri europene 2010


Festivalurile de muzica se intind de obicei pe parcursul mai multor zile si aduc pe scena un numar mare de artisti. Acestea sunt o alternativa a concertelor, unde iti poti asculta artistul sau trupa preferata.

Festivalul Sziget (Ungaria) – este cel mai important festival european si are loc pe o insula aflata pe Dunare, din Budapesta, Ungaria, asadar foarte aproape de noi. Este un festival anual ce aduna in luna august, intre zilele 9 si 16, mii de tineri din toata Europa, pentru a participa la cel mai mare eveniment estival al continentului. Pe zeci de scene, peste 500 de formatii si artisti presteaza toate genurile de muzica, iar amplasarea in inima unuia dintre cele mai vibrante orase europene si faptul ca oricine isi poate pune cortul oriunde, lipit de scena sau pe malul Dunarii, face din Sziget un eveniment unic. Publicul este unul “colorat”, impletirea de nationalitati fiind impresionanta. Biletul poate costa intre 140 – 170 euro pentru o saptamana, berea aproximativ un euro, iar un sandvich 1.20 euro. Ajunsi acolo putem vizita una dintre cele mai frumoase capital europene, Budapesta.

Festivalul Nova Rock (Austria) va avea loc foarte aproape de Romania, mai exact la 60 de kilometri de Viena. Pe cele doua scene vor fi invitate peste 50 de trupe, printre care: Rammstein, Green Day, The Prodigy si Slayer. Pretul biletului este in jur de 120 euro. Ajunsi acolo putem profita de atractii turistice ca palatal Schonbrunn, parcul de distractii Prater, palatul Hofburg, Muzeul Artelor Frumoase, gradina zoologica Alpenzoo si multe altele.

Festivalul Exit (Serbia) are loc intre 8 si 11 iulie la Novi Sad la Petrovaradin. Pe mai mult de 20 de scene vor canta peste 500 de artisti. Acest festival a fost fondat in anul 2000, dar castiga foarte rapid recunoastere internationala. Printre trupele care vor participa sunt The Chemical Brothers, Mika si Sebastian.

Festivaluri importante vor avea loc si in Danemarca, Germania, Finlanda, Franta, Suedia, Irlanda, Belgia, Scotia si Spania, dar sunt in general canalizate pe un singur gen muzical, adesea rock si hard rock.

Lasă un răspuns