Cele mai bune piese a lui David Bowie, pentru cei care nu îl cunoșteau

Categories MuzicaPosted on

David Robert Jones a fost cunoscut după multe nume: Ziggy Stardust, This White Duke, the Golblin King și cel mai notabil, David Bowie. Muzica acesta a marcat multe generații. Chiar dacă acesta s-a reinventat constant din punct de vedere artistic și al fizicului, muzica lui Bowie a făcut mereu referire la cei ostracizați sau diferiți de majoritate. Iar dacă nu ai auzit până acum muzica lui David Bowie, iată care sunt cele mai bune piese ale acestuia.

space oddity

Space Oddity

 

Acest imn rock a fost destul de revoluționar încât să fie cântat de un astronaut… în spațiu. Această piesă a fost făcută cunoscută cu câteva zile înainte de aterizarea pe Lună făcându-l pe Bowie un star internațional (interplanetar?) cu 2 luni înainte de lansarea albului său de debut.

 

The Man Who Sold the World

 

Această piesă a făcut înconjurul lumii și a fost preluat în scurt timp de mulți artiști celebri, printre care se numără și Nirvana.

 

Life on Mars

 

Pianul puternic și versurile cu un puternic subînțeles, te împingă să reflectezi asupra lumii, așa cum ai cunoscut-o. Este probabil cea mai cunoscută piesă a lui Bowie, iar aceasta confirmă ceea ce mulți suspectăm că este lumea: „It’s the freakiest show.”

 

Changes

 

În asociem pe Bowie cu reinventarea imaginii, deci nu ar trebui să fie o surpriză că unul dintre cele mai cunoscute hituri ale lui se numește „Changes” (nr. Schimbări). Această piesă este o reflecție a dedicației cântărețului de a-și onora eul artistic, oricât de bizare aceste schimbări ar fi.

 

Queen Bitch

 

Scrisă pentru solitul Velvet Underground, Lou Reed, Queen Bitch este o piesă despre aventuri sexuale și se închină scenei de rock’n’roll din anii 70.

 

Starman

 

Această aventură cosmică îl are în centru pe iubitul personaj a lui Bowie, Ziggy Stardust. Ce s-a întâmplat cu Ziggy când a plecat în spațiu? Și ce vrea corespondentul lui galactic, Starman să spună pământenilor? Ascultați piesa, sau mai bine întregul album.

david bowie

Rebel, Rebel

 

Piesă cunoscută pentru celebrul rif de chitară, aceasta vine și cu un mesaj sexual ambiguu. Acestea fac Rebel, Rebel, o piesă de rezistență a glam rock-ului. Încercă să nu cânți alturi de Bowie atunci când auzi această piesă.

 

Heroes

 

Este greu să nu te simți ca un învingător atunci când asculți Heroes. Instrumentalul visător și vocea hotărâră a lui Bowie te conving că poți face absolut orice, chiar dacă doar pentru 3 minute și ceva.

 

Under Pressure

 

Cei mai tineri pot recunoaște intro-ul piesei de la Ice Ice Baby a lui Vanilla Ice. Dar nu vă lăsați înșelați de mișcările de dans și de tunsoarea mișto, deoarece acele acorduri hipnotice pentru bas au fost scrise de Bowie. Împreună cu Queen au creat una dintre cele mai memorabile piese ale rockului. Nici mesajul piesei pentru clasa muncitoare care va claca dacă se pune prea multă presiune pe ea, nu este de omis.

 

David Bowie a murit pe 10 ianuarie după ce s-a luptat 18 luni cu cancerul. Ne-a lăsat să plecăm singuri în aventuri interstelare avându-i muzica excepțională pe fundal.

Lasă un răspuns