Ce culoare de fard de obraz ar trebui sa folosesti in functie de nuanta pielii?

Categories Frumusete & ModaPosted on

A vorbi despre frumusete si machiaj inseamna sa te gandesti la nenumarate tendinte. Sunt produse care nu pot lipsi, nu conteaza daca cautam un look simplu sau un look mai incarcat. Stii ce culoare de fard ar trebui sa folosesti in functie de nuanta pielii tale? Avem toate informatiile, toate femeile ar trebui sa stie. 

Nu mereu ceea ce este la moda ni se si potriveste, de aceea este important ca de fiecare data cand alegem un produs de frumusete sa il alegem in functie de nuanta pielii noastre. Indiferent daca optati sa aveti fardul de obraz intr-un produs individual sau sa cumparati o paleta cu mai multe optiuni, cereti sfatul unui profesionist daca aveti neclaritati pentru a face alegerea corecta. 

Una dintre cele mai mari greseli de frumusete este alegerea unei nuante de fard doar pentru ca ne place felul in care arata, pentru ca aplicand-o pe pielea noastra si amestecand-o cu nuanta care ne distinge, s-ar putea sa apara unele schimbari si, in unele cazuri, poate fi o nuanta nemagulitoare.

In sine, fardul de obraz nu are functia de a ne atrage atentia asupra fetei, ci functia sa principala este aceea de a ne ajuta sa avem fata echilibrata, sa ofere o pata de culoare pometilor, incat sa para ca este ceva natural.

O alta greseala este ca cautam sa se potriveasca cu tonul nostru de ruj sau fard de pleoape, dar putem face anumite greseli precum repetarea unui ton care merge pe buze, dar nu pe obraji si sa dam un rezultat al fetei prea luminos sau prea tern. 

Sa trecem la lucrul important, ce culoare de fard ar trebui sa folosesti in functie de nuanta pielii? 

Dupa cum am mentionat deja, nuanta ideala de fard este sa ne apropiem de culoarea pe care obrajii nostri o dobandesc in mod natural atunci cand rosam.

Deci, acesti pasi va vor ajuta sa o definiti:

  • Spala-ti bine fata si in fata oglinzii, observa cantitatea de roz pe care o ai in mod natural pe obraji, acest ton se va adauga fardului de obraz pentru un rezultat final.
  • Daca in mod natural nu aveti o nuanta roz pe obraji, ar trebui sa alegeti o nuanta de roz intens pentru a compensa pielea si a obtine un fard de obraz.
  • Cu cat ai mai putin roz in mod natural, cu atat culoarea fardului tau poate fi mai puternica, rosul fiind cel mai intens. 
  • Daca obrajii tai sunt in mod natural foarte roz, ar trebui sa alegi un fard mai discret pentru a evita exagerarea cu rezultatul final. Daca esti unul dintre cei care rosesc usor, aceasta este categoria ta. Cea mai buna optiune va fi un fard de obraz roz pal sau un ton nud
  • Daca obrajii tai sunt partial roz, poti folosi tonuri intermediare, nici pornite, nici dezactivate.
Mai exact in functie de nuanta pielii putem face aceste combinatii:

Piele deschisa la culoare

Prefera tonurile reci si palide pentru a compensa pentru ca atunci cand se inrosesc este foarte vizibil. 

Pielea maslinie  

Sunt cele cu subtonuri galbui, asa ca ar trebui sa-si compenseze obrajii cu culori mai stralucitoare precum nuante de roz piersic, coral, cires si capsuni. 

Piele inchisa la culoare

Au nevoie de culori mai puternice pentru a face obrajii sa treaca, asa ca culorile extrem de pigmentate sunt cel mai bun pariu. Rosurile si rozurile incarcate precum zmeura, rosu sau portocaliu vor fi ideale. 

Ton mediu al pielii

Este indicat sa optezi pentru o paleta de roz si portocale intermediare deoarece pielea este in mod natural nu foarte bronzata dar nici foarte alba.