Esteticianul 101: Semnificatia si ceea ce pot face

Categories Frumusete & ModaPosted on

Un estetician este un specialist autorizat in ingrijirea pielii care se concentreaza exclusiv pe aspectul pielii. Sarcinile includ evaluarea starii pielii clientilor lor si furnizarea de tratamente precum tratamente faciale si peelinguri chimice pentru a infrumuseta pielea sau a trata bolile cosmetice ale pielii. 

Dupa cum probabil ati inteles pana acum, indatoririle medicului estetician sunt similare cu cele ale dermatologilor si esteticienilor. Continuati sa cititi pentru a afla mai multe despre ce este un estetician si ce il diferentiaza de alti profesionisti din industria de ingrijire a pielii.

Care este sensul unui estetician?

Sa incepem prin a ne aprofunda ce inseamna a fi medic estetician. Pana la sfarsitul acestei sectiuni, veti avea o intelegere aprofundata a acestui lucru. 

Esteticienii sunt specialisti in piele pregatiti care lucreaza in saloane sau spa-uri. Ei fac tratamente cosmetice pentru piele in primul rand pe fata si gat. Acestia pot avea oricare dintre urmatoarele titluri: 

 • Terapeutul pentru ingrijirea pielii
 • Estetician clinic
 • Tehnician spa
 • Specialist facial 
 • Manager Medical Spa
 • Specialist in epilare/epilare

Pentru a obtine titlul de estetician, studentii trebuie sa urmeze o formare directionata intr-un program de estetician, unde vor invata: 

 • Cum sa analizezi pielea si sa identifici problemele. 
 • Legatura dintre dieta si sanatatea pielii. 
 • Metode dovedite ca imbunatatesc sanatatea pielii. 
 • Teoria ingredientelor pentru ingrijirea pielii. 
 • Cum sa finalizati procedurile standard de ingrijire a pielii. 

Desi certificarea esteticianului online difera, acestea dureaza adesea pana la 6 luni. Acesta este timpul necesar pentru a indeplini cerinta minima de 600 de ore de clasa.  

Inlaturand cateva neintelegeri:

Avand in vedere ca exista mai multe tipuri de profesionisti in ingrijirea pielii cu sarcini care se suprapun, este usor sa fii confundat intre ei. In aceasta sectiune, vom lamuri mai multe neintelegeri legate de esteticieni, esteticieni medicali si dermatologi. 

Care este diferenta dintre un medic estetician si un dermatolog?

Dermatologii sunt medici care se concentreaza pe evaluarea si tratamentul a mii de afectiuni si afectiuni ale pielii. Ei trebuie sa finalizeze studii universitare, scoala medicala, un stagiu, rezidentiat si apoi sa obtina o licenta de dermatologie inainte de a se putea numi dermatolog. Ei trec printr-o scoala intensa si pot trata mult mai multe afectiuni decat esteticienii. 

Esteticienii si dermatologii au, de asemenea, scopuri diferite. Esteticienii sunt preocupati in primul rand de aspectul superficial al pielii, in timp ce dermatologii se concentreaza pe sanatatea generala a pielii si pe orice patologii existente. 

Esteticienii au, de asemenea, limitari pe care dermatologii nu le au. Dermatologii pot diagnostica problemele pielii si pot prescrie medicamente si tratamente atat pentru afectiuni cosmetice, cat si pentru cele non-cosmetice. Esteticienii nu pot – pot oferi doar tratamente pentru probleme cosmetice. 

Care este diferenta dintre un estetician si un estetician?

Termenii estetician si estetician sunt adesea folositi interschimbabil, dar sunt diferiti. In timp ce esteticienii lucreaza de obicei la saloane sau spa-uri, veti gasi esteticieni la unitatile medicale. Esteticienii (numiti si esteticieni medicali) trec printr-o pregatire usor diferita fata de esteticienii; este un pic mai orientat spre ingrijirea clinica a pielii. 

Ce este tot ce poate face un estetician?

Acum ca stiti ce inseamna esteticianul, sa intram in cateva dintre functiile pe care acesti profesionisti le indeplinesc de obicei. 

Esteticienii efectueaza in mod regulat urmatoarele tratamente pentru piele: 

 • Tratamente faciale
 • Peelinguri chimice superficiale
 • Epilarea cu ceara si indepartarea parului 
 • Inventa 
 • Tratamente corporale
 • Exfolierea 

Desi esteticienii sunt instruiti sa faca toate aceste lucruri, esteticianul local poate oferi doar unele dintre aceste servicii. 

Vom aborda fiecare dintre aceste tratamente in sectiunea de mai jos pentru a va imbunatati intelegerea a ceea ce face un estetician pentru clientii lor.

Tratamente faciale

Tratamentele faciale sunt un serviciu foarte comun oferit de esteticienii. Este un tratament all-in-one care poate transforma pielea in cateva minute. De obicei implica o combinatie a urmatoarelor: 

 1. O curatare profunda a pielii pentru a indeparta impuritatile. 
 2. Un tratament de exfoliere pentru curatarea porilor infundati. 
 3. Un tratament cu aburi pentru hidratarea de durata a pielii. 
 4. O masca faciala pentru a infuza pielea cu substante nutritive. 
 5. O crema hidratanta pentru a proteja impotriva uscaciunii si a influentelor exterioare. 

Peelinguri chimice superficiale

Peelingurile chimice sunt tratamente care indeparteaza cel mai superficial strat al pielii pentru a dezvalui o piele mai moale, cu aspect mai tanar. Retineti ca esteticienii nu au voie sa faca peelinguri mai agresive. Acestea sunt lasate in seama dermatologilor. 

Servicii de epilare cu ceara si epilare

Prin epilare cu ceara, atasare, penseta si alte tehnici de indepartare a parului, esteticienii isi ajuta clientii sa isi ia ramas bun de la parul nedorit. Unele dintre cele mai comune servicii de epilare cu ceara si indepartare a parului includ: 

 • Ceara pentru bikini si ceara braziliana
 • Epilarea picioarelor 
 • Indepartarea parului facial 
 • Indepartarea percoanelor
 • Epilarea pieptului

Aplicatie de machiaj sau educatie

Esteticienii sunt pe deplin calificati pentru a face machiaj, fie ca este vorba de o comisie de zi cu zi sau de o ocazie speciala. De asemenea, sunt calificati sa-i invete pe altii cum sa se machieze in siguranta si eficient, folosind instrumente curate si tehnici profesionale. 

Tratamente de exfoliere

Esteticienii folosesc tratamente de exfoliere, cum ar fi microdermabraziunea, pentru a ajuta clientii cu probleme, de la pori dilatati la un nuanta neuniforma a pielii. Acest tip de tratament isi propune sa scape de celulele moarte ale pielii si sa accelereze refacerea celulelor pielii pentru o piele cu aspect mai bine in timp. 

Tratamente corporale

Desi multi esteticieni isi fac munca pe fata si pe gat, esteticienii sunt, de asemenea, instruiti si capabili sa faca tratamente corporale, inclusiv: 

 • Spray bronzuri
 • Impachetari corporale
 • Tratamente faciale pentru spate

Extractii

Eruptiile de acnee si punctele negre pot lasa in urma cicatrici si chiar pot actiona ca o conducta pentru raspandirea bacteriilor. Din fericire, pentru clientii cu acnee, esteticienii pot face extractii. Indeparteaza punctele negre si dreneaza porii congestionati cu ajutorul unui extractor de pori sau a mainilor inmanusi. Extractiile profesionale prezinta beneficiile cicatricilor minime, raspandirii bacteriene si leziunii porilor. 

Iata-l – tot ce trebuie sa stii despre esteticieni. Speram ca informatiile continute in acest articol va sunt utile, indiferent daca aveti probleme cu pielea sau va ganditi la o cariera in estetica.