Dieta Zona – Meniu pentru 3 zile

Categories Dieta & FitnessPosted on

dieta zona

Dieta Zona – a fost inventata de doctorul in biochimie Barry Sears, in 1990. Acesta a studiat cauzele bolilor de inima si a descoperit ca alimentatia are un rol important in aparitia lor. Dieta The Zone a fost facuta publica pentru prima oara in 1995 in cotidianul The New York Times si a avut un succes covarsitor.

Elementul cheie al dietei Zona este echilibrul hormonal atins in urma fiecarei mese luate. Cu un plan alimentar care contine un raport destul de exact de carbohidrati (40%), grasimi (30%) si proteine (30%), in urma acestei diete se va mentine controlul asupra productiei de insulina din organism.

Meniul pentru 3 zile de dieta Zone

Ziua 1
Mic dejun:
– salata de fructe, care sa contina: 1 lingura de branza slaba de vaci, 3 felii de ananas din compot, 1 mandarina, 4 alune
Pranz:
– salata din: 1 lingura de mazare fiarta, 1 lingura de ciuperci maruntite si fierte, salata verde, telina rasa, 1 lingura si jumatate de ulei de masline, 2 linguri de otet balsamic, 100 grame piept de curcan fiert, 50 grame sunca de pui, o felie de cascaval taiata marunt.
– un mar
Cina:
– pui cu ghimbir: 1 lingurita si jumatate de ulei de masline, 2 broccoli, 100 g pipet de pui fara piele, 2 linguri mazare, 1 lingura de ceapa maruntita, 1 lingura de ghimbir. Se pune uleiul intr-o tigaie, impreuna cu puiul taiat marunt si se lasa pe foc, amestecandu-se continuu timp de 5 minute. Apoi se adauga broccoli, mazarea, ceapa, ghimbirul si un sfert de cana de apa. Se fierb la foc mic timp de 20 de minute.
– struguri
Ziua 2
Mic dejun:
– iaurt si fructe (la alegere dintre: kiwi, portocale, zmeura sau capsuni) si 4 nuci.
Pranz:
– salata de ton: 1 conserva de ton, telina, 1 lingura si jumatate de ulei de masline si 2 linguri de otet balsamic, 2 frunze de salata verde. Tonul se amesteca cu telina. Peste frunzele de salata verde se pune amestecul de ton.
– o portocala.
Cina:
– peste la cuptor,peste care se adauga fasole verde fiarta, parmezan, piper, suc de lamaie si ceapa taiata marunt.
– 2 prune
Ziua 3
Mic dejun:
– omleta spaniola: 2 linguri de ceapa maruntita fin, 1 lingurita de piper, albusuri de la 6 oua, 1 lingura de lapte degresat, 1 lingura de pudra de chilli, 1 lingura jumatate de ulei de masline. Se amesteca ingredientele si se prajesc.
– o mandarina
Pranz:
– salata: 2 frunze de salata verde, 2 broccoli, piper fin, un sfert de cana de fasole uscata fiarta, 1 rosie taiata felii, 1 lingura si jumatate de ulei de masline si una de otet balsamic, 1 lingura de suc de lamaie, 150 g carne de pui la gratar (pulpa, piept).
– desert: o para
Cina:
– somon la cuptor cu salata de legume la alegere asezonata cu lamaie, otet balsamic si ulei de masline.
– desert: un mar si o pruna.

Gustarile dintre mese contin mici portii de proteine, carbohidrati sau grasimi. Gustarea ideala in acest tip de dieta este formata din amestecul a unui aliment din categoria proteina, un carbohidrat si o grasime la alegeredin urmatoarea lista:

Proteine:
– ¼ cana de branza slaba de vaci
– o felie de mozzarella
– 30 grame de sunca de pui, muschi file
– 30 g de ton
– 60 g de carne slaba

Carbohidrati:
– ½ mar
– 3 caise
– 1 kiwi
– o mandarina
– ¼ de cana de salata de fructe
– ½ para
– ½ portocala
– 8 cirese
– ½ nectarine
– o piersica
– o pruna
– ½ grapefruit

Grasimi:
– 3 masline negre
– 3 nuci
– 4 alune
– ½ lingura de unt de arahide
– ½ lingura de unt
Rezultatele dietei pot varia in functie de starea dvs. de sanatate si de caracteristicile fiecarui organism. Inainte de a incepe orice dieta, va rugam sa consultati medicul.

Lasă un răspuns