Cele mai sanatoase 9 alimente

Categories Dieta & SanatatePosted on

Cele mai sanatoase 9 alimente


Secretul unei diete sanatoase consta in combinarea zilnica intr-un mod echilibrat a alimentelor ce contin minerale, antioxidanti, vitamine si fibre.

1. Rosiile – ar trebui sa le consumam de minim cinci ori pe saptamana, deoarece sunt protectoare impotriva bolilor cardiovasculare, a diverselor forme de cancer si tumori, iar licopenul continut de acestea ajuta la pastrarea tineretii pielii.

2. Iaurtul – este unul dintre cele mai sanatoase alimente, deoarece reduce sindromul colonului iritabil, riscul de ulcer, iritatiile tubului digestiv, cancerul de san, infectiile vaginale, constipatia, respiratia urat mirositoare si reface flora intestinala. Tot ce trebuie sa faci este sa consumi iaurt simplu cu procent mic de grasimi, de minim trei ori pe saptamana.

3. Ciocolata neagra – se recomanda consumarea unei bucatele mici pe zi. Continand antioxidanti naturali, ciocolata neagra reduce riscul de diabet si imbunatateste circulatia sanguina.

4. Fasolea boabe – este foarte saraca in grasimi, dar foarte bogata in fibre si proteine, ceea ce ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Ajuta la prevenirea bolilor de inima, cancerului si a neplacerilor create de sindromul premenstrual. Este un supliment de acid folic necesar viitoarelor mame. Ar trebui consumata de cel putin trei ori pe saptamana.

5. Ceaiul – contine antioxidanti, ce ajuta la prevenirea bolilor de inima si reducerea riscului de cancer sau Alzheimer. Pentru un efect maxim trebuie sa consumam des ceai neindulcit si cat mai concentrat.

6. Pestele gras – este cea mai sanatoasa carne, de aceea ar trebui sa servim saptamanal doua sau trei portii de somon, hering, sardine, ton sau macrou, dar nu prajit, ci fiert sau gatit la cuptor. Acizii grasi pe care ii contine ajuta la buna functionare a celulelor, a inimii, creierului si in general a corpului nostru. Consumat cat mai des, pestele gras ajuta la prevenirea bolilor de inima, a durerilor de articulatii, a hipertensiunii arteriale, a artritei rematoide, precum si a Alzheimerului.

7. Fructele de padure – afinele, zmeura, fragii, murele contin foarte multa vitamina C si acid folic (necesar viitoarelor mame), de aceea sunt printer cele mai sanatoase alimente. Ele ne protejeaza impotriva a numeroase boli, precum cancerul de san sau cel gastrointestinal. Ar trebui sa consumam zilnic aceste fructe, ele ajutandu-ne sis a ne pastram pielea tanara si elastica.

8. Cafeaua – consumata natural, fara zahar sau frisca, influenteaza glucoza din sange, reducand riscul de diabet. Stimuleaza sistemul nervos si reduce riscul de Parkinson, dureri de cap sau carii dentare.

9. Avocado – contine fibre, carotenoizi, vitamina E, potasiu si antioxidanti, ceea ce il face sa se claseze printre cele mai sanatoase alimente. Consumul moderat duce la scaderea colesterolului din sange.

Pe langa aceste alimente mai pot fi enumerate merele, afinele, graul, laptele, spanacul si broccoli.

Lasă un răspuns