Beneficiile surprinzătoare ale alăptării atât pentru mamă cât și pentru copil

Categories Dieta & FitnessPosted on

beneficii alaptat

Unul dintre beneficiile majore și incontestabile ale alăptării este faptul că este natural . Laptele matern este cel mai natural și sănătos aliment pentru un copilul nou-născut . Să aruncăm o privire la alte argumente cu privire la motivul pentru care alăptarea este un lucru bun . Alăptarea la sân este benefică în două moduri . Unul , alăptarea este bună pentru copilul tău și este buna și pentru mamă. Unele femei se tem că alăptarea poate fi un lucru rău pentru sănătatea lor sau le-ar epuiza. Dar nu este adevărat! În unele cazuri , alăptarea poate salva chiar viața unei femei . Aruncați o privire la aceste fapte!

Beneficiile alăptării pentru mamă

Atunci când veți începe alăptarea copilului imediat după naștere , uterul se contractă mult mai repede. Aceasta ajută uterul să revină la dimensiunea normală în aproximativ două săptămâni , fără nici un medicament suplimentar . Alăptarea poate opri , de asemenea, hemoragii interne în cazul în care a avut loc după naștere. Când alaptezi , poți pierde în greutate mult mai ușor pentru că trebuie să fii pe un regim alimentar special după naștere . Bebelușul tău nu poate consuma alimente nesănătoase. Deci, atunci când începi alăptarea , trebuie să mănânci numai alimente sănătoase . Acest lucru vă ajută să pierdeți în greutate mai repede . De asemenea, puteți petrece mai multe calorii pentru ca laptele să fie produs în piept . Acest lucru ajută să pierdeți în greutate mai eficient .

Beneficiile alăptării pentru copil

Laptele matern furnizează copilul cu imunitate pentru primele 3-6 luni de viață . De aceea , astfel de copii rar primesc infecții virale în primele luni de viață. Laptele matern este hrana perfectă pentru sistemul digestiv al copilului . Dacă mâncați alimente potrivite, copilul tău poate digera complet laptele . Când vă hrăniți copilul cu lapte , se dezvoltă abilitățile psihice și de învățare mai rapid.

Alaptarea este un moment foarte intim și special , atât pentru mamă și copil . Se creează o legătură specială între ei.

Lasă un răspuns