Pentru cei care nu au mai auzit pana acum de aceasta dieta, trebuie sa stiti ca Dieta cu oxigen se axeaza pe consumul unor plante medicinale, legume si fructe care au un continut ridicat in antioxidanti.
Creatoarea dietei cu oxigen este Susan Kleiner, consultant nutritionist al sportivilor de elita. Cartea sa include o varietate de planuri de dieta, ce se desfasoara pe parcursul a 28 de zile, pentru a se potrivi cu nevoile fiecareia/fiecaruia.
Abordarile conform carora orice dieta se adreseaza oricarei femei sunt gresite deoarece corpul tau este unic. Din acest motiv, dieta cu oxigen contine 5 planuri de mese diferite, create special pentru o serie de obiective de sanatate si de fitness. Tu trebuie doar sa te decizi care din urmatoarele profiluri ti se potrivesc si sa urmezi cea mai potrivita dieta de 28 de zile:
Fructe
Fructele sunt indicate a fi consumate crude in dieta cu oxigen. Se consuma fructe in fiecare zi.
Cele mai indicate fructe sunt:
pepene rosu,
grapefruit roz,
smochine,
lamaie, inclusiv apa cu lamaie,
prune
mere verzi;
avocado si mango – fructe bogate in grasimi vegetale de buna calitate;
fructe oleaginoase: nuci crude etc.
fructe de padure: afine, zmeura, fragi etc.;
Legume
Legumele indicate sunt cele foarte verzi, cele rosii, precum si legumele boabe:
fasole;
Broccoli;
Salata verde;
Spanac – care poate fi consumat si crud in salate;
Varza;
Aredei;
Rosii;