Dieta sanatoasa – sfaturi rapide

Categories Dieta & FitnessPosted on

Dieta sanatoasa – sfaturi rapide


Cu totii vrem sa fim sanatosi, dar asta putem obtine cu multa vointa si o dieta sanatoasa. Trebuie sa acordam mare atentie atat exercitiilor fizice, cat si alimentatiei noastre.

  1. Exercitii fizice – o dieta sanatoasa se bazeaza pe miscare regulata care ajuta la mentinerea echilibrului consumului de calorii. Exercitiile fizice ne ajuta sa ne pastram greutatea corporala normal si ne dau un tonus pozitiv.
  2. Alimentatie – acorda mare atentie calitatii alimentelor, nu cantitatii lor. Fa-ti programul alimentar in functie de piramida alimentelor, este cel mai echilibrat mod de hrana.
  3. Vegetale – consuma cat mai multe vegetale, in defavoarea carnii. O dieta sanatoase se bazeaza pe fructe, legume, cereal integrale si seminte.
  4. Grasimi – nu manca alimente grase in mod exagerat, ci cat mai multe fibre. Consuma lapte degresat in locul celui integral.
  5. Fibre alimentare – trebuie sa consumam zilnic fibre alimentare. Acestea se gasesc in fructe si cereal integrale.
  6. Varietate – nu consuma zilnic acelasi tip de aliment, ci diversifica tot timpul alimentele folosite in dieta ta.
  7. Alcool – nu este recomandat, decat ocazional si in cantitati moderate.
  8. Amidon – specialistii ne indeamna sa consumam multe alimente bogate in amidon, cum sunt: painea, catofii, cerealele, pastele, orezul.
  9. Carne – trebuie consumata ocazional. Preferati carnea de pasare si pestele in detrimental celei rosii.

10. Multivitamine – o nutritive sanatoasa poate fi suplimentata cu multivitamine sau suplimente alimentare bazate pe plante.

11. Zahar si sare – este de evitat sa consumam produse care contin mult zahar, sare sau sunt rafinate.

12. Apa – este deja cunoscut ca trebuie sa consumam zilnic 1,5 – 2 l lichide, asa ca nu neglija acest aspect si hidrateaza-te corect.

Lasă un răspuns