Cum sa stii ca mananci sanatos

Categories Dieta & SanatatePosted on

Ai lasat cartofii prajiti pentru seminte sau ulei de peste, dar chiar te bucuri de beneficii? Afla ce trebuie sa stii despre alegerile sanatoase pe care le faci si care uneori iti dauneaza.

Greseala 1: te bazezi pe iaurt si branza pentru vitamina D. Nu bei lapte zilnic,dar nu iti faci griji pentru ca iti iei vitamina D din lactatele preferate, nu? Nu. Iaurtul si branza sunt facute din lapte fara vitamina D. Mai bine uita-te la factorii nutritionali de pe iaurt si branza cand le cumperi. Evalueaza vitamina D, unele nu au deloc. Mai bine consuma somon, sardine, oua si cereale fortifiate pentru a consuma vitamina D.

Greseala 2: sari peste dressingul salatei. Sigur, sa mananci salatele fara dressing taie din calorii, dar pierzi si chestii sanatoase acolo. Fara anumite grasimi, corpul nu poate absorbi anumite fitochimicale precum alfa si beta carotenul si licopeina care se regasesc in rosii, morcovi, ardei gras si spanac. Sfat? Fii atenta la calorii, dar nu renunta la grasimi de tot. Daca le iei din carne, uleiuri, nuci si avocado, la aceeasi masa, poti sa renunti la dressinguri. Alfel, adauga 2 linguri de dressing.

Greseala 3: cumperi ulei de peste fara AEP si ADH. Suplimentele din ulei de peste cu acizi grasi omega-3 sunt importanti pentru sanatate inimii si a creierului. Dar nu toate brandurile sunt egale. Daca uleiul nu este bogat in acid eicosapentenoic si acid docosahexenoic, pierzi toate proprietatile care lupta impotriva astmului, bolilor de inima, infarctului, psoriazisului, artritei si altele. Citeste cu atentie lista pentru a verifica cantitatile de AEP si ADH. Capsulele de calitate au 1100 mg de ulei de peste dar au doar 300 mg de AEP si 200 mg de ADH. Consulta doctorul inainte de a lua capsule de ulei de peste.

Greseala 4: gatitul cu usturoi. Usturoiul nu alunga vampirii, dar poate alunga cancerul, multumita componentilor sulfurici. Dar nu il toca in orice vas; caldura instantanee dezactiveeaza acesti componenti naturali. Taie usturoiul apoi stai 10 minute, pentru a il lasa la temperatura camerei. Ajuta ca inainte de a-l gati sa retina mai mult din componentii care lupta impotriva bolilor.

Lasă un răspuns