Alimente pentru longevitate
Un stil de viata sanatos ne asigura o viata cat mai lunga. Nu numai exercitiile fizice sunt necesare, ci si un regim de hrana sanatos. Exista o multime de alimente care ne prelungesc viata reducand nivelul colesterolui, prevenind riscul infarctului, luptand impotriva celulelor canceroase sau a radicalilor liberi.
Iata cateva dintre alimentele bogate in antioxidanti si substante benefice sanatatii si longevitatii:
Fructele de padure – zmeura, murele, fragii, afinele, agrisele detoxifiaza organismul, ne protejeaza impotriva cancerului si a infarctului si intaresc vasele sanguine.
Vinul rosu – micsoreaza riscul aparitiei diabetului, a obezitatii si reduce problemele ficatului.
Grapefruitul – imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la arderea grasimilor si este benefic ficatului.
Merele – cu un continut bogat de nutrienti si vitamine acestea anihileaza radicalii liberi si omoaa virusurile.
Ouale fierte – reduc nivelul colesterolului, sunt hranitoare datorita continutului ridicat de protein si vitamine. Nu consumati mai mult de 2 oua pe saptamana.
Mierea – mentine pielea tanara si catifelata si ofera organismului energie.
Rosiile – protejeaza inima, lupta impotriva tumorilor canceroase, pastreaza tineretea pielii.
Fasolea – este bogata in proteine, scade febra si nivelul colesterolului, previne bolile de inima si cancerul.
Pestele gras – consumul de macrou, somon sau ansoa impiedica formarea cheagurilor de sange, reduce inflamatiile si nivelul colesterolului rau.
Maslinele – contin acizi grasi nesaturati, fenoli si vitamine cu ajutorul carora ne protejeaza impotriva arterosclerozei si mentine pielea tanara si elastic.
Patrunjelul – continutul bogat de antioxidanti si vitamine ajuta la protejarea celulelor de actiunea radicalilor liberi.
Iaurtul – reduce iritatiile tubului digestiv, constipatia, riscul de ulcer si de cancer.
Ceaiul verde – ne protejeaza impotriva problemelor cardio-vasculare, a cancerului, a infectiilor si regleaza tensiunea arterial.