Top 5 elemente bogate in magneziu

Categories Dieta & SanatatePosted on

magneziu

Magneziul este unul dintre acele elemente care nu trebuie sa-ti lipseasca din alimentatie, acest mineral avand un rol important in producerea si transportul energiei necesare diverselor procese fiziologice, stimuland procesele metabolice.

Magneziul reprezinta un oligoelement absolut necesar organismul uman din mai multe considerente: acest mineral esential este necesar pentru mentinerea functionalitatii musculare si nervoase a organismului, intarirea sistemului imunitar, reglarea ritmului cardiac si consolidarea oaselor.

Spanacul si salata verde contin in jur de 80 miligrame de magneziu la 100 de grame, adica aproximativ 20% din valoarea pe care trebuie sa o consumam zilnic.

Bananele. Constituie una dintre cele mai bune gustări, deoarece are rolul de a te energiza. Acest beneficiu este adus de magneziu şi potasiu, două minerale care se găsesc din plin în aceste fructe.

Nucile. Toate fructele uscate oleaginoase (migdale, alune, nuci de caju, nuci de pecan, nuci, muguri de pin) sunt bogate in magneziu. Nucile braziliene contin una dintre cele mai ridicate cantitati de magneziu in compozitie – 376 mg/100g (migdalele au in jur de 270 mg). In plus, ele aduc acizi grasi buni nesaturati (omega 6 si 9).

Cereale: cerealele (integrale) reprezinta o sursa excelenta de magneziu, cele mai bogate in acest mineral fiind hrisca (o cana = 85mg magneziu) si taratele de ovaz (o cana =6cmg magneziu), dar si orzul, porumbul si faina de grau contin cantitati semnificative.

Peste. Bogat in acizi grasi omega 3, pestele este alegerea ideala. Contine mai putine calorii decat carnea de pui, porc sau vita. Somonul, macroul si tonul sunt o sursa uimitoare de vitamina D si magneziu.

Lasă un răspuns