Cum să slăbești cu dieta Dukan | Plan de dietă

Categories Dieta & FitnessPosted on

dieta dukan

Dieta Dukan, cunoscuta si sub numele de dieta printesei, este o dieta originara din Franta. Este o dieta bazata pe proteine creata de doctorul francez Pierre Dukan.

Denumita sugestiv „Etapa de Atac”, prima faza a programului de slabit se desfasoara pe o perioada de pana la 10 zile, in functie de cate kilograme vrei sa pierzi. In primele cinci zile, cei care urmeaza dieta Dukan se pot astepta la o scadere in greutate de pana la 3-5 kilograme.

In aceasta prima faza, vei consuma numai alimente bogate in proteine, asezonate dupa gust cu alimente care nu contin carbohidrati sau grasimi (otet, mustar, sare, condimente).

In faza a doua a dietei Dukan, pe langa proteine se vor introduce si cateva legume cu un continut scazut de zahar. Aceasta etapa poate dupa pana la 3 saptamani, in functie de cat doresti sa pierzi in greutate, de regula rezultatul fiind de 2 kilograme/saptamana in minus.

In aceasta etapa a dietei sunt premise pe langa alimentele cu proteine mentionate mai sus, si urmatoarele legume: varza, spanac, telina, rosii, castraveti. Mai mult, legumele pot fi consumate raw, in salate, precum si in supe sau la aburi.

In faza a treia din Dieta Dukan se vor reintroduce treptat restul alimentelor, insa pe rand, initial fructele si cerealele, apoi restul alimentelor dorite. Aceasta faza incepe odata ce ai decis ca ai ajuns la greutatea ideala si incetezi a doua etapa.

In primele zile (3-5) se introduc fructele si cerealele (grau, porumb, secara), precum si trei felii de paine pe zi.

Pentru a nu reveni insa la vechile obiceiuri, etapa a treia a dietei Dukan recomanda evitarea mezelurilor, a prajelilor si consumul cu modestie a grasimilor.

Ultima etapa din dieta Dukan presupune stabilirea unui plan de lifestyle si promisiunea catre propria persoana de a nu reveni la consumul de alimente nesanatoase.

Lasă un răspuns