Beneficiile detinerii unui animal de companie

Categories Dieta & FitnessPosted on

Prietenii nostri cu blana ne ofera atat companie, cat si o sanatate buna. Animalele au fost pentru multi, o parte importanta din familie. Primul catel-cadou pentru un copil care devine un caine de vanatoare pentru bunicul care l-a antrenat si un prieten devotat timp de 16 ani.

Motiv sa devii activ. Majoritatea pisicilor nu se plimba in lesa pe afara. Dar cainii, pe de alta parte, iubesc sa iasa la plimbare si poti sa faci si tu niste exercitii minunate cand il scoti afara regulat. Inainte de a iesi pe usa, asigura-te ca animalul tau drag are zgarda si placuta de identificare, dar si o lesa puternica. Cainii cu parul scurt sunt susceptibili mai ales la raceala, asa ca hainutele le pot tine de cald si pot tine departe problemele de sanatate precm hipotermia.

Joaca cu cainele tau este un exercitiu minunat atat pentru cainele tau, cat si pentru tine, pentru ca te pune la alergat. Dupa joaca, pe timpul iernii, verifica-i labutele si urechile sa nu fi prins turturi sau zone inghetate. Daca vezi ca nu se simte bine, du-l la veterinar.

Animalele ne pot ridica moralul. Pentru cei ce iubesc animalele, nu ai cum sa ramai intr-o stare proasta cand ai o pereche de ochisori cuminti care te fixeaza cu privirea, sau cand pisica ta se pune la pieptul tau si se freaca de mana ta. Studiile arata ca persoanele bolnave sunt mai putin predispuse la depresii daca au un animal de companie.

Animalele de companie controleaza presiunea sangelui mai bine ca medicamentele. Da, e adevarat. Daca medicamentele reduc presiunea sangelui, ele nu controleaza mai bine intepaturile in presiunea arteriala cauzate de stres si tensiune. Totusi, studiile arata ca hipertensivii care au caini si pisici au o presiune arteriala mai scazuta si rata inimii mai linistita decat ceilalti.

Ele reduc stresul mai mult ca oamenii, uneori. Stim ce putere are discutia despre problemele noastre cu un prieten bun care este un ascultator bun, dar petrecerea timpului cu un animal de companie este si mai bun! Oamenii chiar scapa de stres mai bine cand sunt cu un animal de companie.

Am mai putea vorbi de faptul ca ne ofera dragoste neconditionata, ne fac sa nu ne mai simtim singuri si ne ajuta sa ne facem prieteni noi, prin socializare, cand iesim la plimbare.

Lasă un răspuns