Cele mai sănătoase legume și fructe pentru iarnă

Categories Dieta & FitnessPosted on

O dieta sanatoasa de iarnă ar trebui să includă mai multe substanțe nutritive și vitamine, sape care le puteți obține cu ușurință de la câteva fructe și legume de sezon. Fie că sunteți în căutarea mai multor legume hranitoare sau fructe bogate in antioxidanti.

Verifica câteva bunatati de iarna, cele mai sanatoase fructe de iarnă și legume, care sunt adesea trecute cu vederea pe nedrept.

Bogate în culori, vitamine si substante nutritive, cele mai sanatoase fructe de iarnă și legume pot avea un impact bun asupra imunitatea la gripa si la digestia. De la dovleac la fructe ghindă și unt, sucul de fructe iarna este un pachet de vitamine, fibre, si o multime de alte elemente nutritive importante. Indiferent dacă acestea sunt fierte sau coapte, de iarnă păstrează elemente nutritive importante, cum ar fi acid folic, caroten si potasiu. În afară de gust bun, suc de fructe de iarna poate ajuta, de asemenea, organismul dumneavoastră se proteja împotriva diabetului și chiar boli de inima.fructele

Cele mai sanatoase fructe si legume de iarna sunt de obicei bogate in vitamina C, care ajuta sistemul imunitar sa lupte cu orice infecții respiratorii. Puteți mânca portocale și mandarine pe tot parcursul anului, dar alege portocale în timpul iernii pentru culoarea lor festiva, și veți obține, de asemenea, o doza sanatoasa de fibre.

Mai mult decat ingrediente delicioase pentru sosuri și deserturi, afinele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe și legume de iarnă, ​​astfel încât ar trebui să le mănânci proaspete, atâta timp cât acestea sunt disponibile. Pe lângă conținutul ridicat de vitamina C, afine pot ajuta, de asemenea, cu HDL colesterol, creșterea nivelului de colesterol „bun”.

Cu un nivel ridicat de calciu, beta-caroten, împreună cu o doză sănătoasă de vitamina C, varza ajuta în lupta cu infecțiile, și, de asemenea, include, antioxidanti puternici.

Bogat în minerale și vitamine utile, varza are un efect anti-inflamator puternic, varza poate fi folosita într-o varietate de fripturi, supe și salate în timpul iernii. Varză roșie are mai multe minerale, și se poate adăuga un strop de culoare la mese, indiferent dacă este crud într-o salata sau substituita de varză obisnuita în orice rețetă.

Lasă un răspuns