Cateva mituri despre sex

Categories Sex & RelatiiPosted on

Mit 1: prima oara este imposibil sa ramai insarcinats. Ba e foarte posibil. In aceasta privinta nu exista nici o diferenta intre prima oara sau a suta oara. Cand faci sex neprotejat cu un tip, poti ramane insarcinata chiar daca esti virgina.

Mit 2: e ok daca iei „pastila de a doua zi”. Pastila „de dupa” este frana in cazul unui accident – daca s-a rupt prezervativul. Nu este o metoda contraceptiva regulata, trebuie luata in cel mult 72 de ore si se da pe reteta uneori(este o metoda de avort). Dupa administrare, pot aparea efecte secundare. Pastila contine hormoni si nu este sanatoasa si nici nu te protejeaza de boli venerice.

Mit 3: are el grija sa nu se intample nimic grav. Fals. Cand spune ca are grija – coitus interruptus – inseamna ca se refera la cea mai nesigura metoda de protectie.

Mit 4: pilula este 100% sigura. Desi pilula este una dintre cele mai sigure metode de contraceptie, afla ca nu iti garanteaza o siguranta absoluta. Orice greseala poate duce la o sarcina – doar in cazuri izolate. Daca nu esti sigura ca ai luat-o corect, foloseste si un prezervativ.

Mitul 5: in timpul menstruatiei nu poti ramane insarcinata. Gresit! Fara protectia necesara poti ramane gravida chiar si cand esti „pe stop”.  In cazul unei menstruatii neregulate, momentul ovulatiei poate fi foarte aproape de ziua cand iti vine ciclul. Si pentru ca spermatozoizii au o durata de viata de cateva zile, fecundarea poate aparea si ulterior…

Mitul 6: tamponul te protejeaza! E o mareprostie. Tampoanele interne se folosesc numai pe perioada menstruatiei si nu ofera protectie. Tamponul trebuie scos neaparat, pentru ca poate cauza leziuni interne si dureri.

Mitul 7: inainte de prima menstruatie nu ramai insarcinata. Da si nu. Menstruatia fetei este un semn de maturitate sexuala, insa o sarcina este posibila si inainte, deoarece ovulatia si perioada fertila incep inainte de primul ciclu. Nu ai de unde sti, deci…

Mitul 8: o baie fierbinte inainte sau dupa ajuta. Prostii…spermatozoizii nu mor in apa fierbinte si nici nu pot fi clatiti cu apa. Tot asa cum nu te ajuta nici sa bei vin rosu ca sa iti vina ciclul. Metodele babesti sunt foarte nesigure.

Lasă un răspuns