De ce barbatii inceteaza brusc relatiile cand femeile incep sa se indragosteasca?

Categories Sex & RelatiiPosted on

Primele doua-trei luni de intalnire cu un partener nou reprezinta una dintre cele mai frumoase etape ale indragostirii, cunoscuta in mod obisnuit ca „faza lunii de miere”.

Cu totii am simtit-o, avantul de dopamina si endorfine este ametitor. Esti destul de sigur ca aceasta este una dintre acele relatii care va dura pentru totdeauna, pana cand... el decide ca nu, nu va fi asa. Si chiar asa se intampla, o alta despartire. 

Acest ciclu obisnuit le face pe multe femei sa se intrebe ce gandesc barbatii atunci cand se intampla aceste situatii. Cum a putut cavalerul tau in armura stralucitoare sa fi ruginit atat de repede? 

Avand in vedere asta, iata trei motive pentru care barbatii inceteaza brusc relatiile cand te intalnesti de cateva luni si, in sfarsit, simti ca te indragostesti.

1. Are asteptari nerealiste.

Unii barbati sunt incapabili sa se indragosteasca. S-ar putea sa fie cap peste tocuri si total indragostiti de tine timp de 90 de zile, totusi, odata ce realitatea se instaleaza si dopamina dispare, acesti barbati se intreaba singuri de ce nu simt ca se indragostesc de mai tu.

Ma refer la acesti barbati ca minuni de 90 de zile, pentru ca se vor intalni cu o femeie timp de 90 de zile... si apoi se vor intreba ce i-a facut sa nu se mai simta indragostiti.

In loc sa-si dea seama ce se intampla cu adevarat in ei insisi, acesti tipi pur si simplu rup lucrurile si o iau de la capat cu altcineva.

Acest tip de comportament se numeste imaturitate si face parte din ceea ce este cunoscut sub numele de Sindromul Peter Pan, un termen aplicat barbatilor care nu cresc niciodata mari, preferand sa urmareasca in mod constant iluzia pasiunii si sa gaseasca acea iubire „perfecta”, lasand o coada lunga. de inimi frante in urma lor.

Peter Pans sunt adesea cei mai fermecati barbati din jur si un bun indiciu ca ai gasit unul este atunci cand nu isi face si nici nu discuta planuri pentru viitor.

2. A cazut victima „ranii Regelui Pescar”.

In legenda arthuriana a Regelui Pescar, un tanar cavaler nevinovat pe nume Perceval (sau Parsifal), „ajunge la castelul Regelui Pescar [se spune ca este ultimul din linia pazitorilor Sfantului Graal], care sufera de un boala sau rana misterioasa. Apare o procesiune ciudata, in care o fata poarta in Graal, insotita de un baiat cu o sulita misterioasa care sangereaza magic din varf...

Perceval nu stie nimic despre sensul tuturor acestor lucruri, [dar] daca pune intrebarea simpla „Cui serveste Graalul?” ... Regele Pescar va fi vindecat."

Mitul este complicat si mult mai detaliat, dar este in cele din urma o metafora pentru „dezvoltarea pe care toti baietii adolescenti trebuie sa o infrunte daca doresc sa-si depaseasca propriile rani si sa se maturizeze pana la o adevarata barbatie... Acest mit ne spune ca o conditie prealabila importanta pentru a deveni un om intreg este capacitatea lui de a-si onora si respecta viata interioara.Aceasta capacitate echivaleaza pentru un barbat cu: a sti ce simte: a fi capabil sa-si articuleze sentimentele: a se raporta la corpul sau ca sursa de informatii si intelepciune, nu doar ca un masina de a performa, de a cuceri sau de a impresiona: sa nu invinuiasca oamenii apropiati pentru ca nu-si satisfac nevoile atunci cand nici macar nu le recunoaste el insusi; [si sa descopere] ca capacitatea sa generativa este in cele din urma despre creativitatea sa din interior, ceea ce ii permite sa aduce-i puterea pentru a face o diferenta in lume pentru altii.”

Daca te intalnesti cu un barbat care nu a invatat aceasta lectie in copilarie, povara va cadea asupra ta.

Acesta este motivul pentru care undeva la doua-trei luni dupa o relatie, barbatii se confrunta adesea cu o dilema. Un barbat realist stie ca pentru a primi iubire trebuie sa fie dispus sa-si asume responsabilitatile pe care le implica daruirea, protejarea. si pretuind femeile, copiii, animalele si planeta.

In caz contrar, ramane prins de pofta lui pentru acea faza a iubirii in luna de miere, alimentandu-i nevoia urgenta de a incepe totul de la capat cu cineva nou.

3. Iti recunoaste incompatibilitatea ca baza in cuplu.

Pentru a fi corect, nu orice barbat ar trebui sa fie etichetat ca Peter Pan sau Fisher King doar pentru ca incepe o relatie care nu trece de trei luni.

Uneori, exista probleme reale de incompatibilitate in joc.

De exemplu, sa spunem ca se dovedeste ca unul dintre voi vrea sa aiba copii, iar celalalt clar nu. Sau unul dintre voi vrea sa locuiasca la Paris, iar celalalt vrea sa locuiasca la New York, si amandoi sunteti dedicati la opiniile dvs. divergente in aceasta chestiune.

Este nevoie adesea de cateva luni pentru ca aceste probleme importante de incompatibilitate sa iasa la suprafata.

Uneori este posibil sa le negociezi cu atentie, iar uneori nu exista nicio modalitate de a ajunge la un compromis reciproc acceptabil.

Multi barbati evita aceste conversatii dificile atunci cand totul merge bine si se distreaza de minune cu tine, asa ca natura serioasa a diferentelor tale apare doar atunci cand incepi sa intrebi unde se duce relatia.

Problemele de incompatibilitate te orbesc adesea atunci cand un barbat vorbeste doar despre sentimentele lui, adica iti va spune cat de mult se simte indragostit de tine, dar nu exprima niciodata niciun fel de plan pentru un viitor impreuna.

Orice barbat se poate intalni cu tine doua-trei luni, dar este important sa retii ca nu orice barbat este pregatit pentru rigorile iubirii de durata.

El poate avea asteptari nerealiste cu privire la ceea ce este dragostea si cum sa o realizeze.

Poate fi un fermecator „Peter Pan” caruia ii place sa traiasca momentul si iti roaga sa nu-l strici pentru ca nu vrea sa se simta presat, sau ar putea fi un „Rege Pescar” ranit, nedoritor si neinteresat sa serveasca nevoile cuiva. ci a lui.

Sau poate fi un om perfect bun. Incompatibilitatea este un lucru real care se intampla celor mai buni dintre noi.

Intram in relatii cu ochelari de culoarea trandafirii, si asta e in regula. Un barbat care este capabil de iubire durabila este dispus sa negocieze cu tine si sa faca ajustari. Un barbat matur stie ca faza lunii de miere este doar o faza si saluta aventura de a-ti construi o viata cu tine.