10 beneficii surprinzătoare ale sexului de care nu stiai

Categories Sex & RelatiiPosted on

beneficii sex

Sexul regulat nu poate fi subestimat doar ca un factor de reducere a stresului, stimularea stimei de sine și promovarea sentimentelor de intimitate și de unire între parteneri.

Punctul real al acestui articol este faptul ca o viață sexuală sănătoasă poate oferi o viață mai lungă, mai sănătoasă și, majoritatea ar fi de acord, o viață mai placută. Printre multele beneficii de sănătate ale sexului sunt:

1. Îmbunătățește imunitatea

Oamenii care fac sex frecvent( o dată sau de două ori pe săptămână ) au un nivel semnificativ mai mare de imunoglobulină A ( IgA ) care este prima linie de apărare a organismului dumneavoastră. Rolul său este de a lupta împotriva organismelor invadatoare la punctele de intrare, reducând sau chiar eliminând nevoia de activare a sistemului imunitar . Acest lucru poate explica de ce oamenii care fac sex frecvent se îmbolnăvesc mai greu.

2. O inimă sănătoasă

Barbașii care fac dragoste în mod regulat ( cel puțin de două ori pe săptămână )este cu 45 la sută mai putin probabil de a dezvolta boli de inimă decat cei care au facut acest lucru o dată pe lună sau mai puțin , confirm studiilor. Activitatea sexuală nu numai că oferă multe din aceleași beneficii pentru inima ta ca exercițiile, dar , de asemenea, păstrează nivelurile de estrogen și testosteron în echilibru , ceea ce este important pentru sănătatea inimii.

3. Scade tensiunea arterială

Activitatea sexuală, și în mod specific sexual, este legată cu o mai bună reacție la stres și o presiuna a sângelui mai scăzută.

4. Reduce durerea

Activitatea sexuală eliberează hormoni de reducere a durerii și s-a constatat că ajută la reducerea sau blocarea durerilor de spate și de picioare , precum și crampelor menstruale, artritei și durerilor de cap. Un studiu a constatat chiar că activitatea sexuală poate duce la scutire parțială sau totală durerile de cap.

5. Poate ajuta la reducerea riscului de cancer de prostată

Cercetările au aratat că bărbații care ejaculează de cel puțin 21 de ori pe luna ( în timpul actului sexual sau masturbare ) au un risc mai mic de cancer de prostata. Această legătură trebuie să fie explorată în continuare, cu toate acestea , așa cum ar fi putut exista factori suplimentari implicați în asociere.

7 . Îmbunătățește somnul

După sex ,hormonul prolactină, induce relaxare, care te-ar putea ajuta să adormi mai repede. Oxitocina „hormonul dragostei” , eliberat în timpul orgasmului , promovează , de asemenea, somnul.

8. Eliberează stresul

Sexul declanșează corpul pentru a elibera substanțe chimice de fericire, ajutând la ușurarea stresului și stimularea plăcerii, calmului și stimei de sine. Cercetarile arată , de asemenea, că cei care au contact sexual au raspuns mai bine atunci când au fost supuși la situații de stres, cum ar fi discursurile în public.

10 . Îmbunătățește controlul vezicii urinare la femei

Actul sexual ajută la întărirea mușchilor pelvieni , care se contracta în timpul orgasmului. Acest lucru poate ajuta femeile pentru a îmbunătăți controlul vezicii urinare și pentru a evita incontinenta.

11 . Creșterea intimitatea și îmbunătățește relația

Sexul și orgasmul duc la niveluri crescute ale hormonului oxitocina -„hormonul iubirii” – care vă ajută să vă simțiți legat de partener, și să experimentați conexiuni empatice mai bune.

Lasă un răspuns