Beneficii demonstrate ale ceaiului verde

Categories Dieta & FitnessPosted on

beneficii ceai vrede

Ceaiul verde este cea mai sănătoasă băutură de pe planetă. Acesta este încărcat cu antioxidanți și nutrienți care au efecte puternice asupra organismului.

Aceasta include funcția îmbunătățită a creierului, pierderea de grăsime, un risc mai mic de cancer și multe alte beneficii incredibile.

Aici sunt 10 beneficii de sănătate de ceai verde, care au fost confirmate în studii de cercetare umane.

Ceaiul verde este mai mult decât doar lichid verde. Mulți dintre compușii bioactivi din frunzele de ceai îl fac băutura finală , care conține cantități mari de substanțe nutritive importante. Acesta este încărcat cu polifenoli , precum flavonoide și catechine , care funcționează ca antioxidanți puternici.

Aceste substanțe pot reduce formarea de radicali liberi din organism, protejând celulele și moleculele de daune. Acești radicali liberi sunt cunoscuți pentru a juca un rol în procesul de îmbătrânire și tot felul de boli.

Unul dintre cei mai puternici compușii din ceaiul verde este antioxidantul Epigallocatechin Gallate (EGCG), care a fost studiat pentru a trata diferite boli și poate fi unul dintre motivele principale pentru care ceaiul verde are astfel de proprietăți medicinale puternice .

Ceaiul verde are , de asemenea, cantități mici de minerale care sunt importante pentru sănătate . Încercați să alegeți un brand mai mare de ceai verde de calitate , deoarece unele dintre brandurile de calitate inferioară poate conține niveluri excesive de fluor. Acestea fiind spuse , chiar dacă alegeți o marcă de calitate inferioară , beneficiile încă depășesc cu mult orice risc .

Ceaiul verde este încărcat cu compuși bioactivi care pot avea diverse efecte benefice asupra sănătății. Ceaiul verde face mai mult decât să te menținătreaz, el poate , de asemenea, să te facă mai inteligent. Ingredientul cheie activ este cafeina , care este un stimulent cunoscut . Acesta nu conține la fel de multă ca și cafeaua, dar este suficientă pentru a produce un răspuns fără a provoca efecte de „nervozitate”, asociate cu prea multă cofeină.

Cafeina a fost intens studiată înainte și conduce la îmbunătățirea diferitelor aspecte ale funcției cerebrale , inclusiv starea de spirit îmbunătățită , vigilență , timpul de reacție și de memoria.

Cu toate acestea, ceaiul verde conține mai mult decat cafeina . De asemenea, areaminoacidul L- teanină, care este capabil să traverseze bariera hemato-encefalică. L – teanina crește activitatea neurotransmitatorului inhibitor GABA, care are efecte anti – anxietate . De asemenea, crește dopamina si producerea undelor alfa din creier. Studiile arată că, cofeina și L – teanina pot avea efecte sinergice. Combinația dintre cele două este deosebit de puternică la îmbunătățirea funcției cerebrale.

Dacă te uiți pe lista de ingrediente pentru orice supliment de ardere a grăsimilor, sunt șanse ca ceaiul verde să fie pe acolo. Acest lucru se datorează faptului că ceaiul verde a fost demonstrat de a crește arderea grăsimilor și crește rata metabolică, în studiile umane controlate. Un alt studiu a arătat că oxidarea grăsimilor a crescut cu 17%, indicând faptul că ceaiul verde poate crește selectiv arderea de grăsime.

Lasă un răspuns