Invata sa slabesti eficient cu o dieta echilibrata

Categories Dieta & FitnessPosted on

Femeile sunt preocupate în general de greutatea lor, iar pierderea acesteia este una dintre cele mai mari provocări cu care ne putem confrunta. Fie că ne displace zona șoldurilor sau că ni se pare că am acumulat prea multă grăsime pe abdomen, ori că simțim kilogramele în plus pe care le-am adăugat în ultimul timp, fiecare dintre noi caută rețeta perfectă pentru a slăbi. Cu cât mai repede, cu atât mai eficient, tocmai de aceea ne lansăm în căutarea celor mai perfecte diete de slăbit, căutăm un regim alimentar pe care ne impunem să-l respectăm cu strictețe sau urmăm îndeaproape sfaturile întâlnite în articolele de pe Internet sau cele pe care le primim de la prietene care au fost în punctul în care suntem noi acum.

dieta-pentru-slabit

Exerciții sau diete? Înfometare? Program alimentar strict? Cu siguranță ne-a trecut prin cap să le încercăm pe fiecare dintre acestea, dacă nu am făcut-o deja. Poate că pentru unele au fost de ajutor, însă pentru altele nu. Cert este că nu putem ști cum ne afectează corpul fiecare dietă pe care decidem să o urmăm, fie că a fost testată de cea mai bună prietenă sau o vedetă pe care o admiri. Trebuie să știi și să încerci ceea ce-ți face bine ție, nu altora. Iar cum nu există o rețetă universal valabilă de a pierde greutate, trebuie să fim precaute cu alimentele pe care le consumăm în exces și cele la care renunțăm. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le poți încerca și care să te ajute să slăbești eficient, nu rapid, căci aceasta este una dintre cele mai frecvente momeli întâlnite în titlurile articolelor.

  1. Mănâncă mai multe fructe și legume. În timp ce legumele îți țin de foame mai mult, fructele te ajută să elimini nevoia de a mânca dulce a organismului tău. Salatele sunt foarte apreciate de către persoanele care sunt dispuse să mai renunțe la mâncarea nesănătoasă.
  2. Și dacă tot am adus vorba de mâncare nesănătoasă, încearcă să mai tai din porțiile de junk food pe care ajungi să le consumi, mai mult de nevoie decât de plăcere. Mâncarea din oraș nu este la fel de consistentă sau bogată în proteine, vitamine, fibre și alți nutrienți necesari organismului nostru.
  3. Cerealele integrale sau carbohidrații sunt perfecți pentru a echilibra dieta. Acestea înseamnă alimente precum pâinea albă, orezul, zahăr, fulgi de ovăz, paste, cartofi dulci, toate fiind surse de energie indispensabile organismului. Combinate cu cantitatea potrivită de proteine și legume, cerealele integrale sunt necesare unei alimentații sănătoase.
    Close-up of pretty girl eating fresh vegetable salad; Shutterstock ID 131233028; PO: aol; Job: production; Client: drone
  4. Fă-ți un program alimentar pe care să-l respecți, calculându-ți cantitatea de proteine pe care trebuie să o mănânci zilnic. Cum faci asta? Află câte kilograme trebuie să aibă o persoană de vârsta și înălțimea ta și care este nivelul de energie provenită din proteine pe care trebuie să-l consume zilnic. La acestea, adaugă cam 170 kilocalorii, întrucât studiile arată că avem tendința de a mânca într-o zi mai mult decât putem ține evidența.

Echilibrarea dietei îți va asigura și pierderea greutății pe care ți-o dorești, însă ai grijă să nu cazi într-o extremă sau alta.

Lasă un răspuns